«Δίχτυ» ασφαλείας στην Αθήνα για τα «τύμπανα» πολέμου στην Μέση Ανατολή - Ποιοι στόχοι φυλάσσονται

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στο Newsbomb.gr αναφέρθηκε στα μέτρα ασφαλείας στη χώρα λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή 

«Δίχτυ» ασφαλείας στην Αθήνα για τα «τύμπανα» πολέμου στην Μέση Ανατολή - Ποιοι στόχοι φυλάσσονται
2'

Η Ελληνική Αστυνομία έχει θέσει σε ισχύ αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή, με επίκεντρο την προστασία ισραηλινών στόχων στην Αθήνα. Οι ελληνικές Αρχές ανησυχούν για ενδεχόμενες αυξημένες ροές προσφύγων από τον Λίβανο, που φιλοξενεί 2,5 εκατομμύρια πρόσφυγες, καθώς και για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων μετά την κλιμάκωση της κατάστασης στην περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό, στο τελευταίο ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε η προετοιμασία για αύξηση της χωρητικότητας στις υφιστάμενες δομές φιλοξενίας προσφύγων, κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα. Ταυτόχρονα, έγινε υπενθύμιση στις αστυνομικές υπηρεσίες σχετικά με τα μέτρα φύλαξης σε σημεία ισραηλινού ενδιαφέροντος, υπό το φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων.

Ενδεχόμενα χτυπήματα όπως αυτά που σημειώθηκαν κοντά στις ισραηλινές πρεσβείες στην Κοπεγχάγη και τη Στοκχόλμη έχουν προκαλέσει ανησυχία, έτσι η Ελληνική Αστυνομία έχει εκδώσει διαταγή υπενθύμισης των μέτρων φύλαξης στη χώρα.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στο Newsbomb.gr τόνισε ότι τα μέτρα ασφαλείας είχαν αυστηροποιηθεί από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, πριν από περίπου έναν χρόνο. Σύμφωνα με την ίδια, δεν υπάρχει κάποια έκτακτη εξέλιξη, αλλά τα μέτρα προστασίας έχουν ενταθεί ήδη σε στόχους που συνδέονται με το Ισραήλ, όπως πρεσβείες, ιδιωτικές επιχειρήσεις, πρόσωπα και τα σύνορα.

Η Κωνσταντία Δημογλίδο υπογράμμισε ότι έγινε μια υπενθύμιση στις αρμόδιες υπηρεσίες να διατηρούν σε ισχύ τα αυστηρά μέτρα που έχουν ήδη τεθεί, ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενη επίθεση σε ισραηλινούς στόχους στην Ελλάδα. Εξασφαλίζεται, επίσης, η προστασία σε σημεία όπως τα λιμάνια και τα σύνορα, με την κατάσταση να παρακολουθείται στενά από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες και συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2023 δύο υπήκοοι Πακιστάν συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και την ΕΥΠ, καθώς σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση σε εβραϊκό εστιατόριο και συναγωγή στην Αθήνα, στην περιοχή του Ψυρρή.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από πληροφορίες που παρείχε η ισραηλινή Μοσάντ. Οι συλληφθέντες φέρονται να επικοινωνούσαν με έναν τρίτο συνεργό, επίσης Πακιστανό που βρίσκεται στο Ιράν, ο οποίος τους ενθάρρυνε να πραγματοποιήσουν την επίθεση με αντάλλαγμα χρηματική αμοιβή. Στα κινητά τους τηλέφωνα βρέθηκαν αποδείξεις ότι είχαν επιθεωρήσει τον χώρο της συναγωγής και συζητούσαν τρόπους επίθεσης, όπως χρήση όπλων ή υγραερίου για έκρηξη. Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στη Ζάκυνθο και τη Σπάρτη, ενώ δεν βρέθηκαν όπλα ή εκρηκτικά.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή