Μέση Ανατολή: Στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής συγκεκριμένα πρόσωπα και... «Μοναχικοί Λύκοι»

ΕΛ.ΑΣ.: Ιδιαίτερη σημασία έχει η διάθεση πληροφοριών και από άλλες χώρες
2'

Σε συναγερμό βρίσκεται η Ελλάδα από το σκηνικό πολέμου στη Μέση Ανατολή καθώς οι διαβαθμισμένες Αρχές Ασφαλείας, ανέβασαν από χθες Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, το επίπεδο Ασφαλείας ενώ έχουν χαρτογραφήσει συγκεκριμένα πρόσωπα που βρίσκονται στη χώρα μας και συνδέσμους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το OPEN, κάτω από μια διακριτική παρακολούθηση βρίσκονται πρόσωπα τα οποία είναι στη χώρα μας και αυτό γιατί δεν είναι μόνο τα κτήρια, οι πρεσβείες και οι επιχειρήσεις του αμερικανικού και ισραηλινού συμφέροντος.

Υπάρχουν πολλά σημεία συγκέντρωσης ατόμων από εμπορικά κέντρα μέχρι και μεγάλες αγορές και ο λόγος για τον οποίο έχει ανέβει ο βαθμός ασφαλείας στην Ελλάδα είναι το ενδεχόμενο Μοναχικών Λύκων, για τους οποίους πρέπει να είναι προετοιμασμένη. Ιδιαίτερη σημασία έχει η διάθεση πληροφοριών και από άλλες χώρες, με τις επικοινωνίες στο διαδίκτυο ατόμων που βρίσκονται σε κέντρα κράτησης να γίνονται «φύλλο και φτερό». Οι ίδιοι όλο αυτό το διάστημα επικοινωνούν με Λίβανο και Ισραήλ.

Νωρίτερα, στο Newsbomb.gr μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου και τόνισε ότι τα μέτρα ασφαλείας είχαν αυστηροποιηθεί από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, πριν από περίπου έναν χρόνο. Σύμφωνα με την ίδια, δεν υπάρχει κάποια έκτακτη εξέλιξη, αλλά τα μέτρα προστασίας έχουν ενταθεί ήδη σε στόχους που συνδέονται με το Ισραήλ, όπως πρεσβείες, ιδιωτικές επιχειρήσεις, πρόσωπα και τα σύνορα.

Η Κωνσταντία Δημογλίδου υπογράμμισε ότι έγινε μια υπενθύμιση στις αρμόδιες υπηρεσίες να διατηρούν σε ισχύ τα αυστηρά μέτρα που έχουν ήδη τεθεί, ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενη επίθεση σε ισραηλινούς στόχους στην Ελλάδα. Εξασφαλίζεται, επίσης, η προστασία σε σημεία όπως τα λιμάνια και τα σύνορα, με την κατάσταση να παρακολουθείται στενά από τις υπηρεσίες ασφαλείας.