Σπίτι καθαρό όλο το 24ωρο: Η καθημερινή συνήθεια για να είναι πάντα στην εντέλεια

Τέσσερα απλά βήματα για να διατηρείτε το σπίτι καθαρό όλο το 24ωρο
2'

Μπορεί η καθημερινότητά μας να είναι γεμάτη υποχρεώσεις και κούραση, κάτι που δικαιολογεί σε μεγάλο βαθμό την απροθυμία μας να αφιερώσουμε αρκετό από τον διαθέσιμο χρόνο μας στην καθαριότητα του σπιτιού, αλλά ποιός δεν θέλει να χαλαρώσει σε ένα καθαρό και τακτοποιημένο χώρο;

Μπορεί να ακούγεται «βουνό», μετά από μία πιεστική ημέρα να πρέπει να ασχοληθούμε με το «συμμάζεμα» του σπιτιού, ωστόσο υπάρχουν κάποιες κινήσεις που βοηθούν να παραμένει το σπίτι καθαρό και τακτοποιημένπο όλο το 24ωρο, χωρίς να εξαντλήσετε πολύ από τον ελεύθερο χρόνο σας.

  • Να διπλώνεις τα ρούχα σου και να μην τα αφήνεις εδώ και εκεί

Οταν επιστρέφεις από την δουλειά να μην πετάς τα ρούχα σου στην καρέκλα της κρεβατοκάμαρας, ούτε στο σαλόνι. Πάντα να τα τακτοποιείς και να τα τοποθετείς είτε πίσω στην ντουλάπα σου, είτε να τα βάζεις στα άπλυτα. Επίσης, όταν τα καθαρά ρούχα έχουν στεγνώσει από το πλυντήριο, να τα διπλώνεις πάντα, ακόμα κι αν είναι ασιδέρωτα. Ετσι, πάντα ο χώρος θα είναι τακτοποιημένος.

  • Να τακτοποιείς τα παπούτσια σου και να μην τα αφήνεις στο διάδρομο

Οπως και με τα ρούχα, έτσι και με τα παπούτσια πρέπει να τα βάζεις πίσω στη θέση τους. Μην τα αφήνεις στο διάδρομο του σπιτιού, ούτε από εδώ και εκεί. Μια παπουτσοθήκη είναι η ιδανική λύση για τακτοποιημένα παπούτσια.

  • Μην αφήνεις άπλυτα ποτήρια και πιάτα στον νεροχύτη

Πριν πέσεις για ύπνο καλό είναι να μην αφήνεις άπλυτα ποτήρια και πιάτα στην κουζίνα σου. Θα δεις ότι την επόμενη μέρα που θα ξυπνήσεις για να φτιάξεις πρωινό και να πιεις τον καφέ σου, η εικόνα μιας καθαρής κουζίνας είναι ένα πολύ ευχάριστο συναίσθημα.

  • Να καθαρίζεις τον πάγκο της κουζίνας και το κεντρικό τραπέζι του σαλονιού σου

Διατηρώντας τις μικρές επιφάνειες σχετικά καθαρές καθ 'όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, δεν χρειάζεται να ξοδέψεις πολύ χρόνο το Σαββατοκύριακο για να κάνεις τη γενική καθαριότητα. Συνήθως ο πάγκος της κουζίνας και το κεντρικό σαλόνι του σπιτού θέλει τακτοποίηση και αυτό πρέπει να το κάνεις κάθε μέρα.

Σχετικές ειδήσεις