Παγκόσμια Ημέρα Ζώων: Δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού – «Κάθε ζωή έχει αξία»

Κεντρικό μήνυμα των δράσεων ήταν «Μικρά είτε Μεγάλα Ζώα. Τα αγαπάμε εξίσου όλα».

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων: Δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού – «Κάθε ζωή έχει αξία»
INTIME NEWS
2'

Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς του Υπουργείου Εσωτερικών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, υλοποίησε μία σειρά από δράσεις σε συνεργασία με φορείς και κοινωνικούς εταίρους με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών, την προαγωγή της φιλοζωίας και την καλλιέργεια του πνεύματος σεβασμού των δικαιωμάτων των ζώων.

Η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου με την αρωγή του Δήμου, της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ, ενώ καθοριστική ήταν και η συμβολή μη κυβερνητικών οργανώσεων με ζώα θεραπείας, με σκοπό την ανάδειξη της συμβολής των ζώων στη ζωή του ανθρώπου.

ZOA.jpg

Οι διαδραστικές παρουσιάσεις στοχεύουν στην προαγωγή της υπεύθυνης κηδεμονίας, της αξίας της σχέσης ανθρώπου και ζώων συντροφιάς και του δεσμού που αναπτύσσεται όταν πλέον εκείνα αποτελούν αναπόσπαστα μέλη μίας οικογένειας.

Με κεντρικό μήνυμα «Μικρά είτε Μεγάλα Ζώα. Τα αγαπάμε εξίσου όλα» η σχολική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με αναμνηστικές φωτογραφίες και συμβολικά δώρα προς τους μαθητές, ενώ με μέριμνα του Δήμου Αλίμου συγκεντρώθηκαν τροφές για τα αδέσποτα ζώα.

Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, τα κεντρικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας προβάλλουν σε ευκρινές σημείο το λογότυπο της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας των Ζώων Συντροφιάς για την Ημέρα των Ζώων με στόχο το μήνυμα «Κάθε ζωή έχει αξία» να φτάσει παντού.

Αρωγοί στην εξάπλωση του κοινωνικού μηνύματος ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα των ζώων, αποτελούν και οι αρμόδιοι των κεντρικών οδικών δικτύων της χώρας, οι Περιφέρειες και οι φορείς που είναι αρμόδιοι για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Οι δράσεις και οι ενέργειες της 4ης Οκτωβρίου αποβλέπουν στην ευαισθητοποίηση, τη συγκίνηση και την έμπνευση των πολιτών, ώστε να συμπεριφέρονται σε όλα τα ζώα με τη συμπόνια, το σεβασμό και την αξιοπρέπεια που δικαιούνται.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή