Φωτιά στην Ηλεία: Η κατάσταση του τραυματισμένου πυροσβέστη

Η επιχείρηση για τη διακομιδή του στο νοσοκομείο Πύργου.

Φωτιά στην Ηλεία: Η κατάσταση του τραυματισμένου πυροσβέστη
1'

Ο πυροσβέστης της 6ης ΕΜΟΔΕ υπέστη συντριπτικό κάταγμα τρίτου βαθμού και εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο. Τραυματίστηκε ενώ επιχειρούσε στην περιοχή ανάμεσα σε Μπουμπούνα και Χάβαρι. Στο σημείο του ατυχήματος έσπευσε ελικόπτερο, που τον μετέφερε στο νοσοκομείο του Πύργου.

Ο γιατρός Βαγγέλης Δημητρόπουλος περιέγραψε σε ανάρτησή του την επιχείρηση για τη διακομιδή του πυροσβέστη στο νοσοκομείο Πύργου.

«Η μεγάλη φωτιά στο Χάβαρι είχε θύμα ένα παλικάρι πυροσβέστη, το Θοδωρή, ο οποίος τραυματίστηκε βαρύτατα στην αριστερή κνήμη, στις προσπάθειες κατάσβεσης. Μαζί με τον διοικητή του νοσοκομείου Ηλείας, Σπύρο Πολίτη, οργώσαμε όλη την έκταση της φωτιάς και τελευταία στιγμή με κάλεσαν ως γιατρό να βοηθήσω τον άτυχο πυροσβέστη και να τον διακομίσουμε στο νοσοκομείο. Λόγω του δύσβατου της περιοχής, όταν δέχτηκα το τηλεφώνημα, από τον κ. Κώστα Κουτρουμπή, άμεσα μαζί με τον Βαγγέλη Χριστόφορου ανεβήκαμε στο δάσος και ψάχναμε να βρούμε πού ήταν το περιστατικό. Η φύση του τραυματισμού και η αμεσότητα όλου του κρατικού μηχανισμού ήταν τέτοια, που το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής παρέλαβε τον τραυματία και με αεροδιακομιδή τον μεταφέραμε στο νοσοκομείο Πύργου».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή