Μίμης Πλέσσας: Το μεγάλο παράπονο από τον Γιάννη Πουλόπουλο

Η σπάνια εξομολόγηση του Μίμη Πλέσσα και το παράπονο για καλλιτέχνες που τον εκμεταλλεύτηκαν

Μίμης Πλέσσας: Το μεγάλο παράπονο από τον Γιάννη Πουλόπουλο
EUROKINISSI
1'

Ανείπωτη θλίψη σκόρπισε σε όλη την χώρα και ιδίως στον καλλιτεχνικό χώρο, η είδηση θανάτου του Μίμη Πλέσσα, τα ξημερώματα του Σαββάτου (5/10), σε ηλικία 99 ετών.

Σε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις του ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης είχε μιλήσει για τα χρόνια της κατοχής και τα παράπονά του από καλλιτέχνες, οι οποίοι έγιναν σπουδαίοι με δικά του τραγούδια.

Μίμης Πλέσσας: Τα χρόνια της κατοχής

Ο Μίμης Πλέσσας σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν πέντε χρόνια στον Κώστα Τσουρό μίλησε για τη βαναυσότητα που βίωσε στην κατοχή και «το άγριο ξύλο που έφαγε» στην Γκεστάπο.

«Κάναμε τότε μια εκπομπή που λεγόταν "Από τον εχθρό στον εχθρό". Με πήγαν στη Γκεστάπο με λύσσαξαν στο ξύλο, μου έριξαν μπουνιές, μου έβγαλαν τα νύχια, μου έσπασαν τη γνάθο. Πονούσε όλο μου το σώμα», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης.

Στη συνέχεια ο Μίμης Πλέσσας είχε μιλήσει για το παράπονό του από καλλιτέχνες που συνεργάστηκε, οι οποίοι τον «εκμεταλλεύτηκαν», όπως είχε δηλώσει ο ίδιος.

«Με εκμεταλλεύτηκαν πολλοί καλλιτέχνες με την κάκιστη έννοια. Δεν νοιάστηκαν για τον κακομοίρη που έγραφε αυτές τις επιτυχίες.», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μίμης Πλέσσας.

Μάλιστα, μετά την προβολή της συνέντευξη που είχε πάρει ο Κώστας Τσουρός στο παρελθόν από τον συνθέτης, αποκάλυψε ότι το μεγαλύτερο παράπονό του ήταν από τον Γιαννη Πουλόπουλο, ο οποίος δεν είχε δεχτεί να τραγουδήσει στη συναυλία για τα 50 χρόνια του Μίμη Πλέσσα στη μουσική.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή