Τι είναι το σύμβολο του ψαριού που βλέπουμε στο πίσω μέρος κάποιων αυτοκινήτων

Η ιστορία του συμβόλου ξεκινάει πριν από περίπου 2.000 χρόνια

Τι είναι το σύμβολο του ψαριού που βλέπουμε στο πίσω μέρος κάποιων αυτοκινήτων
1'

Ίσως πολλές φορές οδηγώντας, έχετε συναντήσει ένα αμάξι με ένα αυτοκόλλητο στο πίσω μέρους του, που είναι ένα σύμβολο ψαριού. Τι μπορεί άραγε να σημαίνει;

Η ιστορία του συμβόλου ξεκινάει πριν από περίπου 2.000 χρόνια, ακόμη και αν συναντάται ακόμη και σήμερα. Οι περισσότεροι ακόμη δεν ξέρουν τι μπορεί να συμβολίζει.

Το σύμβολο αυτό του ψαριού δεν συμβολίζει κάτι τόσο περίπλοκο. Συμβολίζει απλά την θρησκεία στην οποία ανήκουν.

«Ἰησοῦς Χριστός Θεοῦ Υἱός Σωτήρ»

Από τα πρώτα χρόνια της διάδοσης του χριστιανικού δόγματος έχει συνδεθεί αυτή η πρακτική με τον χριστιανισμό, καθώς είχε χρησιμοποιηθεί από τους τότε πιστούς.

Οι πρώτοι χριστιανοί τοποθετούσαν το σύμβολο του ψαριού σε μυστικούς χώρους συνάντησης και κατακόμβες, ως έναν τρόπο να δηλώνουν τις θρησκευτικές τους προτιμήσεις, αποφεύγοντας ταυτόχρονα τις διώξεις.

Η πιο γνωστή θεωρία για το πώς το ψάρι έγινε το «μυστικό» σύμβολο του χριστιανισμού σχετίζεται με την φράση «Ἰησοῦς Χριστός Θεοῦ Υἱός Σωτήρ», της οποίας τα αρχικά σχηματίζουν τη λέξη «ΙΧΘΥΣ», δηλαδή ψάρι.

Η δεκαετία του 1970

Το σύμβολο είχε χαθεί για αρκετά χρόνια μέχρι που κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, η πρακτική της δήλωσης των θρησκευτικών πεποιθήσεων μέσω αυτού του τρόπου, επανήλθε.

Εκείνη η περίοδος ήταν όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα αυτοκόλλητα με το σύμβολο αυτό στα αυτοκίνητα, «κρατώντας» στη ζωή μια παράδοση σχεδόν 2.000 ετών.

Η αλήθεια είναι ότι σήμερα τα αυτοκίνητα που φέρουν το σύμβολο του ψαριού είναι σπάνια, αλλά εάν γίνεται λίγο πιο παρατηρητικοί σίγουρα θα παρατηρήσετε ένα.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή