Σεισμός στην Θήβα: «Χρειάζεται συνεχής παρακολούθηση», λέει σεισμολόγος στο Newsbomb.gr

Τις δύο σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας στη χώρα σχολίασε ο σεισμολόγος Αθανάσιος Γκανάς στο Newsbomb.gr

Σεισμός στην Θήβα: «Χρειάζεται συνεχής παρακολούθηση», λέει σεισμολόγος στο Newsbomb.gr
1'

Δύο ισχυρές σεισμικές δόνησεις σημειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας (07/10) στην Ελλάδα, ο ένας στη Θήβα και ο άλλος στην Κρήτη. Όπως ανέφερε στο Newsbomb.gr ο σεισμολόγος Αθανάσιος Γκανάς oι δύο σεισμοί δεν σχετίζονται μεταξύ τους ωστόσο ο σεισμός της Θήβας χρειάζεται παρακολούθηση.

«Δεν είναι μεγάλοι σεισμοί, πρόκειται για ασθενείς δονήσεις, δεν σχετίζονται μεταξύ τους. Ο ένας σεισμός έγινε νοτιοανατολικά της Ζάκρου στο Λιβυκό πέλαγος, ο άλλος στην Θήβα είναι έγινε 4 χιλιόμετρα νότια της Θήβας και έγινε πάνω σε ένα μικρό ρήγμα της περιοχής αυτής. Της Θήβας ο σεισμός χρειάζεται παρακολούθηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη Θήβα, ο σεισμός ήταν 4,4 της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Η δόνηση έγινε αισθητή και στην Αθήνα, με κατοίκους των Δυτικών Προαστίων να κάνουν λόγο για «σύντομο, ελαφρύ κούνημα».

Το επίκεντρο εντοπίζεται 4 χιλιόμετρα νότια – νοτιοανατολικά της Θήβας και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα.

1728282443764-575581770-seismos.jpg

Την ίδια ώρα σεισμός μεγέθους μεγέθους 4,4 της κλίμακας Ρίχτερ εκδηλώθηκε το πρωί της Δευτέρας (07/10) στα ανατολικά της Κρήτης, με το επίκεντρο να εντοπίζεται στα ανοικτά, 24 χιλιόμετρα νότια – νοτιοανατολικά της Ζάκρου, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται στα 5,7 χιλιόμετρα.

seismos.jpg
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή