Εγκέλαδος «χτύπησε» Θήβα και Κρήτη - «Επιφυλακτικοί» οι σεισμολόγοι - Τι λένε στο Newsbomb.gr

Δύο σεισμικές δονήσεις, μεγέθους 4,4 Ρίχτερ, σημειώθηκαν τη Δευτέρα (07/10) σε Θήβα και Κρήτη, με τους σεισμολόγους Αθανάσιο Γκανά και Γεράσιμο Παπαδόπουλο να αναλύουν τα φαινόμενα. Αν και οι σεισμοί δεν σχετίζονται μεταξύ τους, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ο σεισμός στη Θήβα χρήζει περαιτέρω παρακολούθησης
1'

Στις δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας (07/10) στη Θήβα και την Κρήτη, αναφέρθηκαν οι σεισμολόγοι Αθανάσιος Γκανάς και Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας στο Newsbomb.gr. Όπως ανέφερε ο σεισμολόγος Αθανάσιος Γκανάς, «οι δύο σεισμοί δεν σχετίζονται μεταξύ τους, ωστόσο ο σεισμός της Θήβας χρειάζεται παρακολούθηση».

«Δεν είναι μεγάλοι σεισμοί, πρόκειται για ασθενείς δονήσεις, δεν σχετίζονται μεταξύ τους. Ο ένας σεισμός έγινε νοτιοανατολικά της Ζάκρου στο Λιβυκό πέλαγος, ο άλλος στη Θήβα, 4 χιλιόμετρα νότια της πόλης, και έγινε πάνω σε ένα μικρό ρήγμα της περιοχής αυτής. Ο σεισμός της Θήβας χρειάζεται παρακολούθηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αθανάσιος Γκανάς.

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, από την πλευρά του, δήλωσε: «Ο σεισμός της Θήβας έγινε αισθητός και σε περιοχές της Αθήνας. Το σημείο που έγινε η σεισμική δόνηση είχε απασχολήσει πριν από δύο χρόνια, όταν στην ίδια περιοχή καταγράφηκαν περίπου 5.000 σεισμοί. Είκοσι λεπτά μετά τον σεισμό ακολούθησε νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 2,3 Ρίχτερ και στη συνέχεια άλλος ένας 2,1 Ρίχτερ».

Πρόσθεσε επίσης: «Χρειάζεται περισσότερη ανάλυση ώστε να αξιολογήσουμε και μικρότερους σεισμούς που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, για να έχουμε την τελική εικόνα. Φαίνεται μεμονωμένος, αλλά δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε πριν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση».

Για τον σεισμό στην Κρήτη, σημείωσε: «Ο σεισμός ήταν στον θαλάσσιο χώρο, δεν μας απασχολεί καθόλου, ήταν μεμονωμένος».

Σχετικές ειδήσεις