Γραμματικό: Τι καταγγέλλει η αντιπολίτευση του δήμου για την κατάρρευση οροφής σε νηπιαγωγείο

Λίγη ώρα πριν είχαν φύγει οι μικροί μαθητές από το σχολείο. Υπήρχαν καταγγελίες για την κατάσταση των υποδομών.
1'

H ψευδοροφή που κατέρρευσε σε νηπιαγωγείο Γραμματικού, η οποία βρίσκεται κάτω από εξέδρες γηπέδου, δεν είναι είδηση. Καθώς όπως καταγγέλει η αντιπολίτευση του δήμου είναι η δεύτερη φορά σε λιγότερο από έναν χρόνο που καταγράφεται σοβαρό περιστατικό κατάρρευσης σε σχολείο του δήμου Μαραθώνα.

Η οροφή στο νηπιαγωγείο του Γραμματικού κατέρρευσε λίγη ώρα μετά την αποχώρηση των μαθητών στις 16.00. Το ανησυχητικό, σύμφωνα με τα όσα ανέφερει στο OPEN o επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Αριστείδης Παπουτσής, είναι «ότι μιλάμε για μια καινούργια αίθουσα με περίπου έναν χρόνο ζωής».

«Τον περασμένο Ιανουάριο η δημοτική αρχή εγκαινίασε το νηπιαγωγείο κάτω από κερκίδες ποδοσφαιρικού γηπέδου. Το περιστατικό μας ξύπνησε μνήμες από το πρόσφατο παρελθόν. Πριν 14 μήνες είχε καταρρεύσει η οροφή του δημοτικού σχολείου στον Βαρνάβα» ανέφερε σχετικά ο κ. Παπουτσής.

Οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης

Η αντιπολίτευση του δήμου Μαραθώνα, στον οποίο υπάγεται το Γραμματικό, εξέφρασε την έντονη ανησυχία της, καταγγέλλοντας ότι το κτήριο είναι ακατάλληλο για τη φιλοξενία παιδιών. «Είναι παράξενο σε όλους το ότι στεγάζεται νηπιαγωγείο κάτω από κερκίδες. Είναι ακατάλληλος ο χώρος. Δεν υπάρχει η σωστή απόσταση και πρόσβαση από το χωριό του Γραμματικού. Είναι πάνω από 1,5 χλμ η απόσταση που θα πρέπει να κάνει κάποιος γονιός για να πάει το παιδί του. Είναι ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο στη μέση του πουθενά, δίπλα σε ρέμα» υπογράμμισε σχετικά ο Παπουτσής και συνέχισε: «Έγινε με λάθος τρόπο η τοποθέτηση της ψευδοροφής. Την κρέμασαν με λάθος τρόπο».

Σχετικές ειδήσεις