ΠΑΣΟΚ: Ο δημιουργός της viral σελίδας του fb στο Newsbomb.gr - «Είμαστε ορφανά του Ανδρέα»

H σελίδα «Το Παλιό ΠΑΣΟΚ - Το Ορθόδοξο» στο facebook έχει καταφέρει να επαναφέρει τη νοσταλγία για τα χρυσά χρόνια του ΠΑΣΟΚ με έναν πρωτότυπο και χιουμοριστικό τρόπο. Ο Θοδωρής Πράσινος, ένας από τους δημιουργούς της σελίδας, μιλάει στο Newsbomb.gr για την επιτυχία της, την ανάγκη του κόσμου για μια ισχυρή αντιπολίτευση και τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ αναλύει πώς η νοσταλγία για το παρελθόν μπορεί να είναι το καταφύγιο της σύγχρονης πολιτικής.

ΠΑΣΟΚ: Ο δημιουργός της viral σελίδας του fb στο Newsbomb.gr - «Είμαστε ορφανά του Ανδρέα»
2'

Ένας από τους δημιουργούς της πιο επιτυχημένης funky πολιτικής σελίδας του Facebook, «Το Παλιό ΠΑΣΟΚ - Το Ορθόδοξο», ο Θοδωρής Πράσινος, μίλησε στο Newsbomb.gr για την επιτυχία της σελίδας, η οποία έχει ξεπεράσει τα 154.000 likes. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην αφορμή που τον ώθησε να δημιουργήσει τη σελίδα, έκανε ένα σχόλιο για τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, και εξέφρασε τη γνώμη του για τον Ανδρέα Παπανδρέου.

«Η ύπαρξη αυτού του κινήματος ξεκίνησε από μια νοσταλγία για τα χρυσά χρόνια του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτή η παράταξη έχει φέρει σημαντικές τομές στη χώρα και έχει προσφέρει κάποιες από τις καλύτερες ημέρες της», τόνισε ο Θοδωρής Πράσινος.

Πρόσθεσε πως η σελίδα τους προσπαθεί να φέρει στο προσκήνιο την αίσθηση της ευημερίας που ένιωσε τότε ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού. «Μέσα από τα social media, έχουμε κατορθώσει να αναδείξουμε αυτή την ανάγκη για ευημερία και κοινωνική δικαιοσύνη, με έναν χιουμοριστικό τρόπο που φαίνεται να είναι επιτυχής», σημείωσε.

Ο Θοδωρής Πράσινος συνέχισε, επισημαίνοντας ότι «ο τρόπος έκφρασης που χρησιμοποιούμε, κυρίως το χιούμορ, προσελκύει πολύ το κοινό». Εξήγησε ότι, μετά από μια δεκαετία κρίσης, οι άνθρωποι αναζητούν καταφύγιο στη νοσταλγία και θυμούνται τις καλύτερες μέρες, καθώς και τις ευκαιρίες που υπήρχαν τότε για νέους και ευάλωτες ομάδες. «Αυτός ο συνδυασμός χιούμορ και νοσταλγίας για τις χρυσές ημέρες της χώρας μας, έχει κάνει τη σελίδα μας πολύ δημοφιλή και έχει δημιουργήσει ένα κοινό που τη στηρίζει», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τις χθεσινές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, είπε: «Είχαμε υποστηρίξει τον Παύλο Γερουλάνο. Ωστόσο, το αποτέλεσμα αφήνει μια πικρή γεύση, καθώς φτάσαμε κοντά, αλλά δεν καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Πολλοί Έλληνες ζητούν μια ισχυρή αντιπολίτευση και προοδευτική διέξοδο, αλλά η κατάσταση φαίνεται να είναι μια διατήρηση των κεκτημένων και όχι μια πραγματική πρόοδος».

Αναφερόμενος στον Ανδρέα Παπανδρέου, ο Θοδωρής Πράσινος δήλωσε ότι «ανήκουμε στη γενιά που μεγάλωσε μέσα στην άνδρωση του πράσινου κινήματος της δεκαετίας του '80. Δηλώνουμε "ορφανά" του και αναζητούμε το "πράσινο επίγειο παράδεισο"». Σημείωσε επίσης ότι η έλλειψη ενός ηγέτη με το βεληνεκές του Ανδρέα Παπανδρέου είναι μεγάλη, αλλά οι ίδιοι συνεχίζουν να είναι θιασώτες της κληρονομιάς του, που έφερε στο προσκήνιο ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Κλείνοντας, ο Θοδωρής Πράσινος τόνισε ότι «η προσπάθεια αυτή είναι πολύ σημαντική και επιδιώκουμε να ενισχύσουμε την πολιτική συμμετοχή και τη συνειδητοποίηση των πολιτών για τις αξίες και τις κατακτήσεις που κληρονομήσαμε από το παρελθόν».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή