Safe Youth: Πώς λειτουργεί η εφαρμογή για καταγγελίες κατά της βίας

Το νέο, χρήσιμο εργαλείο για γονείς και μαθητές, μέσω του οποίου μπορούν να καταγγέλλουν περιστατικά βίας.
1'

Αυξάνονται τα περιστατικά ενδοσχολικής βίας μεταξύ ανηλίκων. Γι' αυτό και η εφαρμογή «Safe Youth» είναι χρήσιμο εργαλείο για γονείς και μαθητές, προκειμένου να μπορούν να προχωρήσουν σε καταγγελίες.

Η εφαρμογή είναι απλή και, όπως εξήγησε μιλώντας στο Action24 ο Γιώργος Καλλιακμάνης: «Η εφαρμογή είναι απλή. Αρκεί να πληκτρολογήσει κάποιος τη λέξη “καταγγελίες” στην αναζήτηση. Εμφανίζεται η εφαρμογή του gov.gr, όπου υπάρχει μία λίστα με διάφορες καταγγελίες. Προχωρώντας υπάρχει η αναφορά περιστατικού ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού από γονείς και η αναφορά περιστατικού από μαθητές και μαθήτριες. Εκεί λοιπόν, μπορεί να πει ο κάθε πολίτης, είτε ανήλικος 12-18 ετών, είτε ενήλικος και να καταγράψει την καταγγελία του».

Ο επίτιμος πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων της Νοτιανατολικής Αττικής σημείωσε ακόμη ότι «οι καταγγελίες ελέγχονται και πλέον είναι θέμα ημερών να μπει σε λειτουργία και κουμπί πανικού. Θα είναι πολύ απλή η χρήση του και η απόκτησή του. Εκεί θα υπάρχει ένα εικονίδιο, που το παιδί θα το πατά για τρία δευτερόλεπτα. Με αυτόν τον τρόπο η αστυνομία θα βλέπει την καταγγελία, αλλά και τη θέση που βρίσκεται το παιδί».

Ο κ. Καλλιακμάνης ξεκαθάρισε ότι οι καταγγελίες είναι είτε επώνυμες είτε ανώνυμες. «Αν αποδειχθεί ότι η καταγγελία ευσταθεί και χρειαστούν ένδικα μέσα, δεν απαιτείται η μαρτυρία του ανθρώπου που κατήγγειλε το περιστατικό, αφού υπάρχει το γεγονός», τόνισε ο ίδιος.