Υπό έλεγχο η φωτιά στον Πειραιά

Από τη φωτιά σημειώθηκαν υλικές ζημιές 
Χάρης Γκίκας
2'

Yπο έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην οδό Κέκροπος και Κασιμάτη στον Πειραιά πίσω από το Σταθμό του Ησάπ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 18:30 το απόγευμα ενώ στην κατάσβεσή της επιχείρησαν 40 πυροσβέστες με 9 οχήματα εκ των οποίων τα δύο βραχιονοφόρα.

Η φωτιά είχε ξεσπάσει σε μια αποθήκη στον Πειραιά. Το πύρινο μέτωπο εξαπλώθηκε γρήγορα και έκαψε κι άλλα κτίρια, με αποτέλεσμα να κλείσουν αρκετοί δρόμοι στη γύρω περιοχή.

Αργότερα μάλιστα, ήχησε και το 112 προτρέποντας τους κατοίκους να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω καπνού.

Ακόμη, προσωρινά είχε κλείσει ο σταθμός του ηλεκτρικού «Πειραιάς» και το δρομολόγιο διεξαγόταν στο τμήμα Φάληρο- Κηφισιά, λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς σε κτίριο κοντά στον σταθμό "Πειραιάς".

Τι είπε ιδιοκτήτης μαγαζιού στο Newsbomb.gr

Ιδιοκτήτης μπαρ μίλησε στο Newsbomb.gr και αποκάλυψε πως η επιχείρηση του κάηκε ολοσχερώς από την φωτιά που ξέσπασε στον Πειραιά.

«Ήμουνα σπίτι μου, με πήρανε τηλέφωνο και μου είπανε ότι έχει ξεκινήσει μια εστία φωτιάς από τη γωνία. Μετά με πήρανε δεύτερο τηλέφωνο και μου είπανε ότι δεν υπάρχει λόγος να προσέλθω γιατί η φωτιά ήταν υπό έλεγχο. Τελικά, εγώ ήρθα και μέχρι να φτάσω εδώ πέρα η φωτιά είχε εξαπλωθεί και στο δικό μου το ακίνητο. Έχω το τελευταίο κτίριο, ένα μπαράκι. Δε γνωρίζω (το μέγεθος της καταστροφής) αλλά φαντάζομαι είναι πλήρης, από όσο μπορώ να διακρίνω από εδώ. Δίπλα είχε εγκαταλελειμμένα κτίρια με παλιά ξύλα μέσα και γκρεμισμένες στέγες», είπε χαρακτηριστικά.