Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε επειδή... βιντεοσκοπούσε οικογένεια - «Είχε εμμονή μαζί μας»

«Ήθελε να μας διώξει από το σπίτι», είπε η μάρτυρας - μητέρα
1'

Σε συνολική φυλάκιση 11 μηνών, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε από Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης μία γυναίκα, επειδή κατέγραφε με το κινητό της τηλέφωνο μία οικογένεια που ζούσε σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα το οποίο γειτνίαζε με το πατρικό της σπίτι.

Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, επρόκειτο για αντρόγυνο με προβλήματα όρασης και τα δύο ανήλικα παιδιά τους, ηλικίας 8 και 3 ετών (κατά το επίμαχο διάστημα), ενώ η υπόθεση οδηγήθηκε στο ακροατήριο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων λόγω της ιδιότητας της κατηγορούμενης ως νομικού (ειδική δωσιδικία).

Η κατηγορούμενη, όπως ανέφερε, προέβη στις πράξεις της από «δικαιολογημένο ενδιαφέρον», καθώς ήθελε να ευαισθητοποιήσει τις κοινωνικές υπηρεσίες προκειμένου να παρέμβουν.

«Το θεωρούσα καθήκον μου ως πολίτης» είπε στην απολογία της, εγείροντας ζητήματα τόσο επιμέλειας και φροντίδας των παιδιών, όσο και ασφάλειας, αφού, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, το 8χρονο παιδί αναλάμβανε ακόμη και να μαγειρεύει για την οικογένεια.

«Είχε εμμονή μαζί μας, ήθελε να μας διώξει από το σπίτι», είπε η μάρτυρας- μητέρα, η οποία εξήγησε ότι στο μεταξύ έχει μετακομίσει με την οικογένεια σε άλλη πόλη.

Η δικογραφία περιελάμβανε φωτογραφίες και ηχητικό υλικό από την οικογένεια, που, κατά το κατηγορητήριο παρήχθη παράνομα.

Παρά την απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, το Δικαστήριο έκρινε ένοχη την κατηγορούμενη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και παράνομη αποτύπωση σε υλικό φορέα, με την αναγνώριση ελαφρυντικού. Κατά της απόφασης άσκησε έφεση.

Πηγή: Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις