Χαλκιδική: Έλλειψη σε καθηγητές σε γυμνάσιο και λύκειο στην Συκιά – «Δεν έρχονται αναπληρωτές»

Τα παιδιά κάνουν μόνο μία ώρα μάθημα και μετά... βολτάρουν στους δρόμους

Χαλκιδική: Έλλειψη σε καθηγητές σε γυμνάσιο και λύκειο στην Συκιά – «Δεν έρχονται αναπληρωτές»
INTIME.
2'

Σοβαρό πρόβλημα εντοπίζεται στην Συκιά Χαλκιδικής, έναν μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς τόσο στο γυμνάσιο όσο και στο λύκειο της περιοχής καθώς οι μαθητές δεν κάνουν το προβλεπόμενο ωράριο του σχολείου καθώς υπάρχει έλλειψη σε καθηγητές.

Συγκεκριμένα από το γυμνάσιο λείπουν τουλάχιστον 11 καθηγητές, όλων των ειδικοτήτων ενώ από το λύκειο λείπουν 8 καθηγητές.

Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας, κύριο Κόψη, στην Συκιά υπάρχουν αυτή την στιγμή μόλις 8 εκπαιδευτικοί που καλύπτουν σημαντικό ρόλο στο γυμνάσιο και στο λύκειο. Τα προβλήματα όπως είπε προέκυψαν από καθηγητές που ζήτησαν και πήραν μακροχρόνια άδεια.

Γονείς και τοπικοί φορείς είναι αγανακτισμένοι καθώς τα παιδιά βολτάρουν στους δρόμους λόγω του ότι δεν υπάρχουν μαθήματα.

Δήμαρχος Σιθωνίας: «Έχουμε ζητήσει αναπληρωτές και δεν έρχονται»

O δήμαρχος Σιθωνίας, Ιωάννης Μαλλίνης, μίλησε το πρωί της Τρίτης (8/10) στο Mega για την κατάσταση που επικρατεί.

«Είναι λάθος η όλη διαχείριση. Είναι μεγάλο πρόβλημα, μετά από τόσες ελλείψεις και προβλήματα, κάποιες περιοχές, πχ η Συκιά, να μην χαρακτηρίζονται δυσπρόσιτες. Καταδικάζουμε την γενιά του αύριο έτσι. Δεν μας έχουν ενημερώσει, στην Συκιά υπάρχουν 2 καθηγητές, κάνουν μία ώρα την ημέρα μάθημα. θα έπρεπε να είναι 11, χάθηκε ο Σεπτέμβριος κάποια παιδιά θα δώσουν πανελλαδικές. Αλλά υπάρχει και το θέμα της ασφάλειας, ποιος θα ελέγξει αυτά τα παιδιά. Μιλάμε για απώλειες 200 ατόμων», είπε αρχικά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αναπληρωτές που κλήθηκαν να πάνε στην Συκιά, δεν δέχθηκαν την θέση.

«Έχουμε κάνει κινήσεις και εμείς και οι σύλλογοι Γονέων για αναπληρωτές αλλά δεν έχει γίνει τίποτα ακόμα. Δεν δέχονται να πάνε οι καθηγητές, πρέπει να δοθούν κίνητρα. Η Δευτεροβάθμια μας λέει να κάνουμε υπομονή», υπογράμμισε ο κ. Μαλλίνης.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή