Σάμος: «Το νησί κινδυνεύει να μείνει αποκλεισμένο», λέει ο δήμαρχος στο Newsbomb.gr

Η απόφαση για το κλείσιμο του αεροδρομίου της Σάμου λόγω εργασιών έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, με τους κατοίκους να φοβούνται για τον αποκλεισμό του νησιού - Ο δήμαρχος Σάμου, Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους μιλώντας στο Newsbomb.gr ανέφερε ότι το νησί βρίσκεται αντιμέτωπο με μια κρίσιμη κατάσταση

Σάμος: «Το νησί κινδυνεύει να μείνει αποκλεισμένο», λέει ο δήμαρχος στο Newsbomb.gr
2'

Το αεροδρόμιο της Σάμου πρόκειται να κλείσει για τουλάχιστον είκοσι ημέρες λόγω προγραμματισμένων εργασιών, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους του νησιού. Οι κάτοικοι νιώθουν σχεδόν αποκομμένοι από την υπόλοιπη χώρα, καθώς, εκτός από την έλλειψη αεροπορικής σύνδεσης, υπάρχει ήδη σοβαρό πρόβλημα στις ακτοπλοϊκές γραμμές, ιδιαίτερα κατά τον μήνα Νοέμβριο, όταν πολλά δρομολόγια ακυρώνονται λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών.

Ο δήμαρχος Σάμου, Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους μιλώντας στο Newsbomb.gr ανέφερε ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Όπως είπε, ενημερώθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης ότι δεν υπάρχει εναλλακτική για την αποφυγή του κλεισίματος του αεροδρομίου. Επεσήμανε ότι το νησί θα μείνει χωρίς εφοδιασμό, ενώ στις επείγουσες περιπτώσεις οι μεταφορές θα γίνονται μόνο με ελικόπτερα.

«Μας απάντησαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποφευχθεί το κλείσιμο του αεροδρομίου, και οι επείγουσες περιπτώσεις θα εξυπηρετούνται με ελικόπτερα», σημείωσε.

Ο δήμαρχος εξήγησε πως ζήτησε να πυκνώσουν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια κατά τη διάρκεια των εργασιών, όμως εξέφρασε αμφιβολίες για το αν αυτό είναι εφικτό, δεδομένων των συχνών απαγορευτικών που επιβάλλονται λόγω κακοκαιρίας. Όπως ανέφερε, είναι πολύ πιθανό το νησί να μείνει αποκλεισμένο τόσο από αέρος όσο και από θάλασσα, κάτι που επιτείνει την ανησυχία των κατοίκων.

Οι τοπικές αρχές και οι φορείς, όπως ο δήμος, το Επιμελητήριο και η αντιπεριφέρεια, έχουν εκφράσει την έντονη αντίθεσή τους, στέλνοντας επιστολές διαμαρτυρίας και απαιτώντας άμεσες λύσεις. Ο δήμαρχος Σάμου δήλωσε πως «η σύμβαση για τα έργα είναι στο στάδιο της υπογραφής, ωστόσο το κλείσιμο του αεροδρομίου για εργασίες στην πίστα είναι αναπόφευκτο».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή