Άγιον Όρος: Στο νοσοκομείο 11 Ρουμάνοι προσκυνητές - Eφαγαν δηλητηριώδη μανιτάρια

Άγιον Όρος: Στη διαδρομή τους προς την κορυφή του Άθω εντόπισαν και κατανάλωσαν μανιτάρια, τα οποία θεώρησαν ότι ήταν βρώσιμα - Κάποιοι από αυτούς βρίσκονταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση

Άγιον Όρος: Στο νοσοκομείο 11 Ρουμάνοι προσκυνητές - Eφαγαν δηλητηριώδη μανιτάρια
Pixabay
1'

Τροφική δηλητηρίαση υπέστησαν σήμερα το πρωί 11 Ρουμάνοι προσκυνητές στο Άγιον Όρος, που κατανάλωσαν μανιτάρια που μάζεψαν από την ύπαιθρο.

Όπως αναφέρει το Voria.gr, οι προσκυνητές, που είχαν καταλύσει τις τελευταίες μέρες στη Σκήτη της Αγίας Άννας, πήραν νωρίς το πρωί τον δρόμο για να ανέβουν στην κορυφή του Άθω, προκειμένου να προσκυνήσουν στο εκκλησάκι Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Στη διαδρομή εντόπισαν και κατανάλωσαν μανιτάρια, τα οποία θεώρησαν ότι ήταν βρώσιμα. Πολύ σύντομα άρχισαν να έχουν ενοχλήσεις και κάποιοι αισθάνθηκαν έντονη αδιαθεσία. Το γκρουπ των προσκυνητών επέστρεψε στη Δάφνη, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από γιατρούς του Κέντρου Υγείας των Καρυών και σε κάποιους χρειάστηκε δοθεί ορός, καθώς ήταν σε σοβαρότερη κατάσταση. Στη συνέχεια αναχώρησαν με θαλάσσια ταξί από το Άγιον Όρος για την Ουρανούπολη.

Άμεσα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τους προσκυνητές από το λιμάνι της Ουρανούπολης, μερικούς από τους οποίους σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, και τους μετέφερε στο νοσοκομείο Πολυγύρου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή