Γνωστή influencer καταγγέλλεται για εξαπάτηση καταναλωτών - Η χλίδα στο Facebook και... οι συγγνώμες

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 34 αναφορές στον Συνήγορο του Καταναλωτή σε βάρος της influencer

Γνωστή influencer καταγγέλλεται για εξαπάτηση καταναλωτών - Η χλίδα στο Facebook και... οι συγγνώμες
2'

Γνωστή influencer ελέγχεται από τον Συνήγορο του Πολίτη για δεκάδες καταγγελίες εξαπάτησης πελατών, αλλά και επιχειρήσεων.

Πρόκειται για μια γυναίκα 36 ετών, η οποία συστήνεται ως επιχειρηματίας χειροποίητων προϊόντων ομορφιάς, δίνοντας ακόμη και συμβουλές σε νέους start upers.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Star, στο e-shop της πληθωρικής μελαχρινής επιχειρηματία με τα αρχικά Α.Ζ ...σιωπή! Ωστόσο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ίδια είναι πολύ ενεργή. Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες διαφημίζει προϊόντα μανικιούρ και προϊόντα ντε μακιγιάζ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, περισσότερα από 30 άτομα ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά κατά της γνωστής influencer καθώς όπως υποστηρίζουν έχουν πληρώσει για προΐόντα που δεν είδαν ποτέ.

«Ήρθα σε επαφή με αυτήν από χορηγούμενη διαφήμιση που είχε κάνει για το site της. Ισχυρίζεται ότι τα προϊόντα της είναι χειροποίητα, έχει πάει και σε εκπομπή που διαφήμιζε σφουγγαράκια, έχει μάσκες προσώπου. Εγώ πήρε σετ σατέν μαξιλαροθήκες σε προσφορά 32 ευρώ. 10 Σεπτεμβρίου έκανα την παραγγελία. Πέρασε ένας μήνας, προσπαθώ να επικοινωνήσω μαζί της και δε μου απαντά κάποιος», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό η Αλεξάνδρα Μπουτσικάλη.

Aπό την πλευρά του, ο Δημήτρης Κουτσούκης ανέφερε ότι παρήγγειλε από το site της τέλη Ιουλίου, ωστόσο δεν παρέλαβε ποτέ την παραγγελία του: «Περιμέναμε πολύ καιρό. Στέλναμε μήνυμα για να πάρουμε τα 50 ευρώ. Από λάθος, λέει δεν έφυγε άμεσα. Της είπα αν δεν τα πάρω την Τρίτη να στείλει τα λεφτά. Δε μου απάντησε ξανά».

Στο Facebook, πάντως, η 36χρονη εμφανίζει μια πολυτελή καθημερινότητα, όμως στα stories ζητά συγγνώμη.

«Βασική μας προτεραιότητα είναι η εξυπηρέτηση των πελατών μας και η διαχείριση όλου του επιπλέον όγκου παραγγελιών που έχει προκύψει άθελα μας τις τελευταίες μέρες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή ερευνά την influencer

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες του Star, έχουν γίνει πάνω από 34 αναφορές στον Συνήγορο του Καταναλωτή.

Η συγκεκριμένη επιχειρηματίας φέρεται να εμφανίζεται με τέσσερις διαφορετικές επωνυμίες και διευθύνσεις στο διαδίκτυο. Όλες οι αναφορές είναι υπό διερεύνηση.

Στην περίπτωση που δεν δώσει επαρκείς εξηγήσεις η επιχειρηματίας και οι καταγγελίες αυξηθούν, το θέμα μπορεί να φτάσει ακόμη και στην εισαγγελία.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή