Συρεγγέλα για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: «Δεν φοβόμαστε το στίγμα»

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από την Εθελοντική Ομάδα Νέων, «Youth Team» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Συρεγγέλα για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: «Δεν φοβόμαστε το στίγμα»
ΑΠΕ ΜΠΕ
1'

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας έστειλε η γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ και βουλευτής Δυτικής Αθήνας Μαρία Συρεγγέλα. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι όταν ήταν και η ίδια μαθήτρια «τα θέματα ψυχικής υγείας, ήταν σαν στίγμα, τα κρύβαμε».

«Τώρα πια, όμως δεν φοβόμαστε να τα συζητάμε και αυτό είναι μια πολύ μεγάλη κατάκτηση της εποχής μας» ανέφερε η Μαρία Συρεγγέλα απευθυνόμενη στους μαθητές και τις μαθήτριες της εθελοντικής δράσης «YouSmile» από το «Χαμόγελο του Παιδιού» που ήταν παρόντες στο «1ο Φεστιβάλ Υγείας - No Stigma Festival».

Επιπρόσθετα, η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτής Δυτικής Αθήνας, άφησε για λίγο την ιδιότητα της πολιτικού και με την ιδιότητά της ως μητέρα δύο έφηβων αγοριών, προέτρεψε τα παιδιά, να σπάσουν τον κύκλο της σιωπής και για οτιδήποτε τα προβληματίζει να μη φοβούνται να μιλήσουν ανοικτά στους γονείς τους.

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από την Εθελοντική Ομάδα Νέων, «Youth Team» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με τη στήριξη και την αρωγή του υπουργείου Υγείας με στόχο την ευαισθητοποίηση για τα προβλήματα ψυχικής υγείας των νέων και κυρίως για την αφαίρεση του κοινωνικού στίγματος γύρω από αυτήν.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή