Χανιά: Η επιστολή 19 σελίδων της πρεσβυτέρας - «Με έβαλες κάτω στο χώμα και πήγες να με σκοτώσεις»

Ο ιερέας είχε τοποθετήσει κάμερες στην οικία που ζούσε με την σύζυγο και τα παιδιά τους, προκειμένου να την παρακολουθεί 
Unsplash
2'

Σοκαρούν οι νέες εξελίξεις που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση κακοποίησης μιας πρεσβυτέρας από τον ιερέα σύζυγό της στα Χανιά. Παράλληλα βρέθηκε ένα σύντομο απόσπασμα από την επιστολή 19 σελίδων της πρεσβυτέρας, στην οποία φαίνεται να αποκαλύπτει όσα ζοφερά έζησε στα χέρια του συζύγου της.

Η άτυχη γυναίκα έπεφτε θύμα κακοποίησης επί σειρά ετών από τον 64χρονο ιερέα άντρας της ο οποίος πρόσφατα έσπευσε να συνταξιοδοτηθεί.

Ο ίδιος μιλώντας στο Live News είπε χαρακτηριστικά:« Όταν κληθώ από τις προανακριτικές αρχές θα δώσω τις απαντήσεις μου. Δεν θα κρυφτώ, δεν θα αποκρύψω την αλήθεια. Εμπιστεύομαι την δικαιοσύνη και εμπιστεύομαι την αλήθεια».

Η αδελφή της πρεσβυτέρας μίλησε επίσης στην ίδια εκπομπή και τόνισε: «Ήταν έρμαιο στα χέρια του. Θέλω η αδελφή μου να έχει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή της, να πετάξει ελεύθερη», ενώ ακόμη ζήτησε οι κάτοικοι του χωριού από όπου κατάγεται ο ιερέας να «ανοίξουν το στόμα τους».

Ο μεγάλος αδελφός της πρεσβυτέρας αποκάλυψε πως: «Δεν είχε περάσει από το μυαλό μου ότι αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στην ζωή της. Θέλω να γίνει καλά η αδελφή μου, να βγει από το νοσοκομείο, να έρθει σπίτι, να ζήσει με αξιοπρέπεια».

Μάλιστα, ο ιερέας είχε εγκαταστήσει κάμερες στο σπίτι που ζούσε με την σύζυγο του αλλά και τα παιδιά τους, προκειμένου να την παρακολουθεί καθώς την ζήλευε σε πολύ μεγάλο βαθμό, δήλωσε φίλη της πρεσβυτέρας.

Η δικηγόρος της πρεσβυτέρας είπε ακόμη: «έχει προσφύγει στην δικαιοσύνη και αυτή και τα παιδιά της. Δεν έχει προχωρήσει η προκαταρκτική διαδικασία γιατί κατατέθηκε πρόσφατα. Πιθανότατα στοιχειοθετούνται κακουργηματικές πράξεις, ενώ ο ίδιος κατέβαλε προσπάθεια να ξεφύγει από το πειθαρχικό όργανο, το εκκλησιαστικο δικαστηριο, για αυτό έσπευσε να συνταξιοδοτηθεί.

Επίσης, η δικηγόρος αποκάλυψε πως ο ιερέας απαγόρευε στη σύζυγό του να πηγαίνει στην τουαλέτα και να προσέχει την ατομική της υγιεινή. Απόρροια αυτής της συμπεριφοράς ήταν η πρεσβυτέρα να πάθει ουρολοίμωξη και να απωλέσει τον ένα νεφρό της. Η γυναίκα νοσηλεύεται 2,5 μήνες στο νοσοκομείο.