Οικογένεια Γλύξμπουργκ: Η απάντηση του ΥΠΠΟ για τα 15.000 ευρώ στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Τι απαντά το Υπουργείο Πολιτισμού αναφορικά με τα 15.000 ευρώ προς παραχώρηση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, για τη γαμήλια δεξίωση της Θεοδώρας Γλύξμπουργκ.
1'

«Θύελλα» αντιδράσεων προκάλεσε η παραχώρηση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου για τη γαμήλια δεξίωση της Θεοδώρας Γλύξμπουργκ, ενώ, σάλος επικράτησε και από τον χαρακτηρισμό της Άννας Μαρίας, της συζύγου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ως «Αυτού Μεγαλειότητα Βασίλισσα Άννα Μαρία».

Η απόφαση της παραχώρησης του μουσείου αναρτήθηκε στη Διαύγεια, τη 19η Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως στην «Αυτής Μεγαλειότητα Βασίλισσα Άννα Μαρία» παραχωρείται το μουσείο, έναντι του πενιχρού ποσού των 15.000 ευρώ, με υπογραφή της γενικής του διευθύντριας, Αικατερίνης Δελλαπόρτα, προκειμένου να φιλοξενηθεί εκεί δεξίωση με 250 προσκεκλημένους και ζωντανή μουσική.

Σε σημερινή (11/10) ανακοίνωση, το Υπουργείο Πολιτισμού τονίζει ότι «κατεβλήθη κατεβλήθη την 23η Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους μέσω της Τραπέζης Πειραιώς τέλος παραχώρησης (15.000 ευρώ) στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών για τη διοργάνωση ιδιωτικής εκδήλωσης την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, σύμφωνα με την απόφαση Α.Π. 1581 / 17–09–2024», όμως, σε σχέση με «τους ισχυρισμούς περί μη αναγραφής του IBAN», σημειώνει πως «είναι γνωστό ότι βάσει της κείμενης νομοθεσίας, το IBAN δεν δημοσιεύεται λόγω τραπεζικού απορρήτου».