Ξάνθη: Έδιωξαν τον νόμιμο Μουφτή Κομοτηνής από τζαμί

Φραστική επίθεση στον νόμιμο Μουφτή Κομοτηνής - Το έδιωξαν από τζαμί της Ξάνθης στην προσευχή της Παρασκευής

Ξάνθη: Έδιωξαν τον νόμιμο Μουφτή Κομοτηνής από τζαμί
1'

Ντροπιαστικές εικόνες στην Ξάνθη, όταν κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής στο τέμενος Πλατάνου (ή Τσινάρ τζαμί), ο νόμιμος Μουφτής Κομοτηνής ΧαλήλΤζιχάτ, σχεδόν εκδιώχθηκε, δεχόμενος φραστική και παραλίγο και σωματική επίθεση.

'Οπως αποκαλύπτει o xronos.gr, o Μουφτής βρέθηκε στην πόλη για τα εγκαίνια του νέου διδακτηρίου του Μουσουλμανικού Ιεροσπουδαστηρίου Ξάνθης.

Όταν όμως προσπάθησε να μπει στο τζαμί δεν του επιτράπηκε η είσοδος και δέχθηκε επίθεση από τον Χουσεΐν Μπαλτατζή, γνωστό πολιτικό της μειονότητας και υποψήφιο ευρωβουλευτή με το μειονοτικό κόμμα DEB στις Ευρωεκλογές του 2023.

Σε βίντεο που κατέγραψε την επίθεση ο Μπαλτατζή διακρίνεται να καταφέρεται ενάντια στον Μουφτή Κομοτηνής ΧαλήλΤζιχάτ, ενώ άλλοι εξαγριωμένοι ακούγονται να του λένε να εξαφανιστεί!

Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων, ενώ τελικά ο Μουφτής Κομοτηνής, βγήκε τελικά από την αυλή του τζαμιού και προσευχήθηκε έξω από την περίφραξη.

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα, το τέμενος Πλατάνου «ελέγχεται» από τον μηχανισμό του Τουρκικού Προξενείου, οι οποίοι στέκονται εμπόδιο στον νόμιμο Μουφτή Κομοτηνής.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή