Ποια ήταν η ισχυρή κυρία της ελληνικής ναυτιλίας Αθηνά (Νουνού) Μαρτίνου

Πέθανε σε ηλικία 97 ετών την Παρασκευή. 

Ποια ήταν η ισχυρή κυρία της ελληνικής ναυτιλίας Αθηνά (Νουνού) Μαρτίνου
1'

Σε κλειστό οικογενειακό κύκλο θα τελεστεί τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, στη 1 το μεσημέρι, από τον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Βουλιαγμένης, η εξόδιος ακολουθία της Αθηνάς (Νουνού) Μαρτίνου, που έφυγε χθες από τη ζωή Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024.

Πρόκειται για τη σημαντικότερη Ελληνίδα της σύγχρονης ελληνικής ναυτιλιακής ιστορίας, με παγκόσμιο εκτόπισμα.

Ήταν μια γυναίκα με μεγάλη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, κρατούσε πάντα πολύ χαμηλό προφίλ, ενώ από τα «σπλάχνα» της εταιρείας Thenamaris, με την υποστήριξη της οικογένειας, πολλά στελέχη κατάφεραν και εισήλθαν στην πλοιοκτησία.

Το Ίδρυμα

Το Ίδρυμα Αθηνάς Ι Μαρτίνου, σκιαγραφεί την προσωπικότητα της σπουδαίας γυναίκας. «Αφετηρία για τη δημιουργία του Ιδρύματος, το πάθος της Αθηνάς Ι. Μαρτίνου για τη θάλασσα και προορισμός η προσφορά στην κοινωνία, αυτή που δραστηριοποιείται γύρω από τη θάλασσα και νιώθει στις φλέβες της την καθημερινή της παρουσία», αναφέρει χαρακτηριστικά ενώ προσθέτει:

«Ακόμα και σήμερα, είναι η αγάπη για την ίδια τη ζωή που την καθορίζει. Η ίδια, όπως χαρακτηριστικά λέει, είναι «σαν τη θάλασσα, γένους θηλυκού». Όλη η στάση της απέναντι στη ζωή, είναι όπως και απέναντι στη θάλασσα. Αγάπη και πάθος, σεβασμός και αφοσίωση. Για αυτό αποδέχεται τη ζωή με όλες τις πλευρές της, είτε ήρεμη και γαλήνια, είτε ταραγμένη και τρικυμιώδη. Γιατί η Αθηνά Ι. Μαρτίνου, σαν τη θάλασσα, δεν είναι ποτέ στατική. Τολμηρή και φιλόδοξη, εργατική και επίμονη, διακριτική και χαμηλών τόνων, είναι η Νουνού της ελληνικής ναυτιλίας."

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή