Τζορτζ Μπάλντοκ: Ανατροπή με τον θάνατό του - Το εύρημα στην καρδιά που αλλάζει τα δεδομένα

Βαρύ πένθος για την ποδοσφαιρική κοινότητα της χώρας μετά την τραγική απώλεια του Τζορτζ Μπάλντοκ
EUROKINISSI
3'

Η περασμένη Τετάρτη ήταν και ακόμη συνηθισμένη ημέρα στη δουλειά για τον Τζορτζ Μπάλντοκ. Αυτή τη φορά, ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού δεν είχε κληθεί από τον ομοσπονδιακό προπονητή για τα ματς της Εθνικής Ελλάδος με την Αγγλία και την Ιρλανδία, επομένως νωρίς το πρωί μετέβη από τη Γλυφάδα στο Κορωπί, όπου βρίσκεται το προπονητικό κέντρο των «πρασίνων».

Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο 31χρονος εντοπίστηκε νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του. Σύμφωνα με την ιατροδικαστή που πραγματοποίησε τη νεκροτομή, στους πνεύμονες του άτυχου ποδοσφαιριστή βρέθηκαν ποσότητα νερού και φυσαλίδες, δείγμα συμβατό με θάνατο που οφείλεται σε πνιγμό.

Για την ιατροδικαστή όμως, υπάρχουν ακόμα κάποια ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν ούτως ώστε να προσδιορίσει ακριβώς τις συνθήκες θανάτου.

Το σοκ και τα αναπάντητα ερωτήματα για τον Τζορτζ Μπάλντοκ

Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της αιφνίδιας πνευμονικής εμβολής, που είχες ως συνέπεια να επέλθει ο θάνατος μέσα στο νερό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ένα εύρημα στην καρδιά του Τζορτζ Μπάλντοκ που είναι δυνατόν να προκάλεσε κάποιο παθολογικό επεισόδιο.

Τα τελικά συμπεράσματα ωστόσο θα εξαχθούν όταν ολοκληρωθούν οι τοξικολογικές και οι ιστολογικές εξετάσεις που ήδη έχει παραγγείλει η ιατροδικαστής. Πάντως, το μόνο βέβαιο είναι ότι από τα ευρήματα που υπάρχουν δεν προκύπτει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, κάτι που η ιατροδικαστής είχε αποκλείσει από την πρώτη στιγμή.

To χρονικό της τραγωδίας

Η τραγωδία που βύθισε στο πένθος την οικογένειά του Παναθηναϊκού αλλά και το σύνολο των ανθρώπων του ελληνικού ποδοσφαίρου –και όχι μόνο- αποκαλύφθηκε όταν η σύζυγος του διεθνούς ποδοσφαιριστή, Αναμπέλ Ντίναμ, που ζει μόνιμα στην Αγγλία, τον έπαιρνε τηλέφωνο προκειμένου να ευχηθεί για τον γιο τους που είχε γενέθλια.

Η Αναμπέλ ανησύχησε καθώς ο Τζορτζ Μπάλντοκ δεν απαντούσε στις συνεχείς κλήσεις της κι έτσι αποφάσισε να ειδοποιήσει έναν φίλο τους που ζει στην Αθήνα να πάει στο σπίτι του και να τον αναζητήσει.

Πράγματι εκείνος έφτασε στην πολυκατοικία της οδού Διαδόχου Παύλου στη Γλυφάδα μαζί με τον διαχειριστή του κτηρίου, ο οποίος άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματος. Εκεί βρέθηκαν μπροστά στο ανατριχιαστικό θέαμα. Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής βρισκόταν στον πυθμένα της πισίνας, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του.

Άμεσα κλήθηκαν στο σημείο ασθενοφόρο και η Αστυνομία. Από την εξερεύνηση του χώρου που πραγματοποίησαν επιτόπου οι αστυνομικοί κατασχεθηκαν ένα μπουκάλι με ελάχιστη ποσότητα βότκας και δύο ποτήρια. Επίσης, κατέσχεσαν και το καταγραφικο από κλειστό κύκλωμα καμερών της πολυκατοικίας, ώστε να διαπιστώσουν αν υπήρχε και άλλο άτομο στο διαμέρισμα.

*Με πληροφορίες από την εφημερίδα Real News

Σχετικές ειδήσεις