ΡΕΠΟΡΤΑΖ NEWSBOMB.GR

Χαλκιδική: «Έρχονται διώξεις», λέει στο Newsbomb ο πατέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ

Χαλκιδική: Νέες εξελίξεις στην υπόθεση του μοιραίου λούνα παρκ – Διώξεις και κατηγορίες για ανθρωποκτονία

Χαλκιδική: «Έρχονται διώξεις», λέει στο Newsbomb ο πατέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ
2'

Ο Γιώργος Καμπαϊλής, πατέρας του 19χρονου Γιάννη που έχασε τη ζωή του στο τραγικό περιστατικό στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής τον Αύγουστο, μιλώντας στο Newsbomb.gr, αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσης. Έπειτα από την κατάθεση ενός 30σέλιδου υπομνήματος εκ μέρους του, στο οποίο περιλαμβάνονται αναλυτικά στοιχεία που υποδεικνύουν την εμπλοκή περισσότερων ατόμων, η ανακρίτρια αναμένεται να ασκήσει περαιτέρω διώξεις. Οι νέες κατηγορίες θα αφορούν την ανθρωποκτονία δια παραλείψεως.

Όπως ανέφερε ο πατέρας του άτυχου νέου η υπόθεση εξελίσσεται καθημερινά με νέες διώξεις. Μέχρι στιγμής, έχουν ασκηθεί κατηγορίες σε τρία άτομα, αλλά οι έρευνες συνεχίζονται και η δικογραφία εμπλουτίζεται με στοιχεία που δείχνουν σαφείς ευθύνες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο ίδιος κατηγορεί τον δήμο ότι δεν έκλεισε το επικίνδυνο λούνα παρκ, με αποτέλεσμα τον θάνατο του γιου του.

Ο πατέρας του θύματος αποκάλυψε επίσης ότι έχουν κατατεθεί υπομνήματα για την αναβάθμιση των κατηγοριών κατά της τοπικής αυτοδιοίκησης. «Η δήμαρχος αναμένεται να αντιμετωπίσει κατηγορίες για κακούργημα λόγω αμέλειας και παράβασης καθήκοντος. Παράλληλα, άλλες διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα θα ασκηθούν σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση, περιλαμβάνοντας κατηγορίες για ενδεχόμενο δόλο και συναυτουργία», πρόσθεσε.

Ο Γιώργος Καμπαϊλής αναφέρθηκε επίσης στην επιπρόσθετη δίωξη που ασκήθηκε την Τετάρτη για έκθεση του άλλου γιου του σε θανάσιμο κίνδυνο, σημειώνοντας ότι «οι κατηγορίες αφορούν και το δεύτερο παιδί του». Τέλος, εξέφρασε την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι η δήμαρχος και ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ δεν έχουν επικοινωνήσει με την οικογένεια, καταδικάζοντας τη στάση τους.

«Η δήμαρχος δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μας, έχουμε πέσει σε περίεργη περίπτωση δημάρχου. Ούτε ο ιδιοκτήτης του λούνα πάρκ ήρθε σε επαφή μαζί μας», ανέφερε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή