Χαλκιδική: «Πήραν το παιδί, ή αυτοί ή εγώ», λέει ο πατέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε σε λούνα παρκ

Ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη που έχασε τη ζωή του σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική μίλησε λίγους μήνες μετά το θάνατο του γιου του
1'

Σφραγίστηκε το λούνα παρκ της εμποροπανήγυρης των Γρεβενών που λειτουργούσε με άδεια του τοπικού δήμου. Μάλιστα στον φάκελο της αδειοδότησης περιλαμβάνεται έγγραφο πιστοποίησης των παιχνιδιών του λούνα παρκ από την εταιρεία, της οποίας η δραστηριότητα είχε ανασταλεί και τελικά η άδειά της ανακλήθηκε, λόγω της εμπλοκής της στην υπόθεση θανάτου του 19χρονου στο λούνα παρκ, στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη, Γιώργος Καμπαϊλής, μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι οι δικηγόροι της οικογένειας μεταβαίνουν σήμερα στα Γρεβενά, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του δημάρχου σχετικά με το πώς αδειοδότησε το συγκεκριμένο λούνα παρκ.

Επίσης, αυτή την εβδομάδα αναμένεται να κληθούν στην κύρια ανάκριση και άλλοι εμπλεκόμενοι, ενώ θα αναβαθμιστεί και το κατηγορητήριο όσον αφορά τους υπεύθυνους στην τοπική αυτοδιοίκηση.

«Την κύρια ευθύνη την έχει ο δήμος, δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να έχει επιτρέψει τη λειτουργία του συγκεκριμένου λούνα παρκ, με τόσες παραβάσεις και αστοχίες….το δικό μου το παιδί πήραν, τη δική μου τη ζωή, ή αυτοί ή εγώ, είναι η τιμή του παιδιού μου, αυτό δεν θα αλλάξει, θα πάνε στη φυλακή όσοι πρέπει να πάνε, μου διέλυσαν τη ζωή, σκότωσαν το παιδί μου που είχε τόση λαχτάρα να ζήσει», κατέληξε συντετριμμένος ο κ. Καμπαϊλής.