Αγρίνιο: «Έχει διαφύγει τον κίνδυνο, αλλά θα παραμείνει διασωληνωμένη», λέει η γιαγιά της 13χρονης

«Την είδα να “σπαρταράει” στον δρόμο, ταράχθηκα, έπαθα σοκ», λέει η γιαγιά του 13χρονου κοριτσιού που παρασύρθηκε σε δρόμο του Αγρινίου. «Έχει διαφύγει τον κίνδυνο, αλλά θα μείνει διασωληνωμένη», προσθέτει.
2'

«Μάχη» για τη ζωή της εξακολουθεί να δίνει στη ΜΕΘ η 13χρονη που το Σάββατο (12/10) το πρωί παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο κοντά στο Αγρίνιο και ειδικότερα, στο χωριό Καινούργιο.

«Έχει διαφύγει τον κίνδυνο, αλλά θα παραμείνει διασωληνωμένη», λέει η γιαγιά του παιδιού

«Τελευταία ενημέρωση που είχα χτες το βράδυ από τον κύριο Ηλιάδη είναι ότι είμαστε αισιόδοξοι», είπε η μητέρα του κοριτσιού.

«Νομίζω με το φανάρι την πήρε. Το παιδί έχει αιμάτωμα στο κεφάλι, κάκωση στο ισχίο του. Την είδα να “σπαρταράει” στον δρόμο, ταράχθηκα, έπαθα σοκ. Η τελευταία ενημέρωση που έχουμε από τους γιατρούς, είναι ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο, αλλά θα παραμείνει διασωληνωμένη.

Είχα πάει να πετάξω τα σκουπίδια και μου είπαν πως κάτι έγινε στο σπίτι μου. Σκέφτηκα τον άντρα μου, γιατί είναι μεγάλος σε ηλικία και όταν πήγα είδα άσπρο παντελόνι, και όταν πλησίασα είδα την εγγονή μου κάτω στο οδόστρωμα. Σοκ έπαθα. Δεν φρενάρισε καθόλου», αποκάλυψε η γιαγιά της μικρής, μιλώντας στο MEGA.

Για τον οδηγό, είπε ότι «είχε το θράσος και δεν εμφανίστηκε. Σταμάτησε πιο κάτω, αλλά τι να λέει αυτό; Αυτό που είπα στους αστυνομικούς, είναι να παίρνουν τα διπλώματα από τους μεγάλους ανθρώπους».

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το κορίτσι επιχείρησε να διασχίσει τον δρόμο κοντά στο σπίτι του και τότε ένα αυτοκίνητο με κατεύθυνση προς το Αγρίνιο το χτύπησε και το παρέσυρε, τραυματίζοντας το κυρίως στο κεφάλι.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο και το παιδί διακομίστηκε αρχικά στο νοσοκομείο Αγρινίου και στη συνέχεια λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο.