Αθηνά Μαρτίνου: Το τελευταίο «αντίο» στην ισχυρή κυρία της ελληνικής ναυτιλίας

Συγγενείς, φίλοι αλλά και σημαντικές προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας είπαν το στερνό «αντίο» στην ισχυρή γυναίκα της ελληνικής ναυτιλίας, Αθηνά Μαρτίνου.

Αθηνά Μαρτίνου: Το τελευταίο «αντίο» στην ισχυρή κυρία της ελληνικής ναυτιλίας
EUROKINISSI.
2'

Συγγενείς, φίλοι και εκπρόσωποι του πολιτικού, του επιχειρηματικού και του εκκλησιαστικού κόσμου αποχαιρέτησαν την εμβληματική προσωπικότητα της ελληνικής ναυτιλίας, Αθηνά Μαρτίνου, που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών.

Στην κηδεία της Αθηνάς (Νουνού) Μαρτίνου χοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Σύρου, Τήνου, Μυκόνου Δωρόθεος και ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Βούλας Βουλιαγμένης Αντώνιος καθώς και ΜητροπολίτηςΘεοδώρητος εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη. Παρευρέθη επίσης συμπροσευχόμενος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Μεταξύ άλλων, στην εξόδιο ακολουθία παρέστησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, οι Υφυπουργοί Βασίλης Οικονόμου και Βασίλης Σπανάκης, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Πέτσας, ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καραμέρος και Ευάγγελος Αποστολάκης, οι Δήμαρχοι Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης Γρήγορης Κωνσταντεέλος, Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, η πρώην Υπουργός Φάνη Πετραλιά, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Γιώργος Αλεξανδράκης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθήνας Γεράσιμος Σιάσος, ο Υποδιοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου, εεπιχειρηματίες και εφοπλιστές.

Ποια ήταν η Αθηνά Μαρτίνου

Για κάθε πράξη, κάθε κίνηση στη ζωή της Αθηνάς Ι. Μαρτίνου, η θάλασσα αποτέλεσε πηγή έμπνευσης. Στάθηκε γενναιόδωρη μαζί της, όπως σε όσους την αγαπούν και τη σέβονται. Κυνήγησε με πολλή δουλειά, δυναμισμό και πάθος το όνειρό της και κατάφερε να κερδίσει με την αξία της τον σεβασμό και την αναγνώριση του κόσμου της ναυτιλίας.

Μαζί με τον σύζυγό της, Γιάννη, ίδρυσαν μία ναυτιλιακή «αυτοκρατορία», ιδρύοντας τον ναυτιλιακό κολοσσό Thenamaris Ships Management, που συνεχίζουν τα παιδιά της, δεν προκάλεσαν ποτέ με επιδείξεις πλούτου και δύναμης και αφιέρωσαν ένα μεγάλο μέρος της ζωής τους στην προσφορά στους συνανθρώπους τους και την πατρίδα.

Σε όλη την πορεία της Αθηνάς Ι. Μαρτίνου ήταν η αγάπη για την ίδια τη ζωή που την καθόριζε. Όπως έλεγε, είναι «σαν τη θάλασσα, γένους θηλυκού». Όλη η στάση της απέναντι στη ζωή, ήταν όπως και απέναντι στη θάλασσα. Αγάπη και πάθος, σεβασμός και αφοσίωση.

Για αυτό και αποδεχόταν πάντα τη ζωή με όλες τις πλευρές της, είτε ήρεμη και γαλήνια, είτε ταραγμένη και τρικυμιώδη. Γιατί η Αθηνά Ι. Μαρτίνου, σαν τη θάλασσα, δεν ήταν ποτέ στατική. Τολμηρή και φιλόδοξη, εργατική και επίμονη, διακριτική και χαμηλών τόνων, ήταν η «Νουνού» της ελληνικής ναυτιλίας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή