Σαντορίνη: Λεωφορείο «κόλλησε» σε επικίνδυνη στροφή πάνω από γκρεμό

Ο οδηγός του λεωφορείου κατέβασε τους τουρίστες για να προλάβουν το πλοίο
Naxostimes.gr
1'

Μοιάζει με σκηνή από ταινία αλλά πρόκειται για αληθινό περιστατικό που έλαβε χώρα στη Σαντορίνη με «πρωταγωνιστή»… ένα λεωφορείο.

Το λεωφορείο ανεβαίνει ανέβαινε από το λιμάνι της Σαντορίνης με προορισμό τα Φηρά, και μετέφερε τουρίστες που μόλις είχαν αποβιβαστεί από πλοίο. Ο δρόμος μέχρι τη Χώρα του νησιού είναι στενός, απότομος και ανηφορικός. Έτσι είναι συχνό φαινόμενο το να δημιουργείται κίνηση και ουρές από οχήματα προκειμένου να φτάσουν στην Χώρα.

Πολλές φορές δε, οι οδηγοί χρειάζεται να κάνουν ευέλικτους χειρισμούς για να στρίψουν στους τόσο στενούς δρόμους. Το συγκεκριμένο λεωφορείο σε μία στροφή «κόλλησε» και προκλήθηκε τεράστιο κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Ο οδηγός παραδέχθηκε στη συνέχεια πως ήταν λάθος του αυτή η κίνηση και ότι έπρεπε να διαχειριστεί διαφορετικά την κατάσταση. Πολλοί ταξιδιώτες έτρεχαν να φτάσουν στο καράβι για να φύγουν και άλλοι ανέβαιναν τον δρόμο με τα πόδια.

Οδηγοί από άλλα λεωφορεία αλλά και ΙΧ κατέβηκαν, και στην αρχή ενώ προσπάθησαν να μανουβράρουν το λεωφορείο – πράγμα το οποίο κατέστη αδύνατο – στη συνέχεια επιβίβασαν μερίδα κόσμου προκειμένου να τους αφήσουν στο λιμάνι για να μην χάσουν το πλοίο.

Σχετικές ειδήσεις