Στον ανακριτή οι συλληφθέντες εφοριακοί Κέρκυρας και ο λογιστής

Κλιμάκιο της ΑΑΔΕ, βρίσκεται από το απόγευμα της Δευτέρας (14/10) στην Κέρκυρα και κάνει σαρωτικούς ελέγχους
corfutv
1'

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν στις 8 το πρωί για να απολογηθούν οι 4 εφοριακοί και ο λογιστής, οι οποίοι σύμφωνα με την σε βάρος τους δικογραφία, φέρεται να είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση και συνελήφθησαν πριν 4 ημέρες από τους αδιάφθορους της ΕΛΑΣ.

Ο υποδιευθυντής Εφορίας Κέρκυρας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε αρχηγικό ρόλο, οι άλλοι τρεις συνάδελφοί του χαρακτηρίζονται ως στελέχη της οργάνωσης, ενώ ο λογιστής κατηγορείται ως μέλος του κυκλώματος και για άμεση συνέργεια.

Επιχειρηματίες της Κέρκυρας μίλησαν και τόνισαν πως χρειάζονται φορολογικές αλλαγές και θεωρούν πως είναι μια ευκαιρία για άμεση αλλαγή της διαδικασίας ελέγχων, ώστε να μην υπάρχει η προσωπική επικοινωνία που προκαλεί και την διαφθορά. Ζητούν η τυποποίηση αυτών των ελέγχων να είναι τέτοια, ώστε και ο επιχειρηματίας να γνωρίζει αυτόματα τι πρέπει να πληρώσει και το κράτος να έχει έσοδα.

Κλιμάκιο της ΑΑΔΕ, βρίσκεται από χθες το απόγευμα στην Κέρκυρα και κάνει σαρωτικούς ελέγχους τόσο για τις υποθέσεις των συλληφθέντων όσο και ευρύτερα σε βάθος πολλών ετών.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις