Προκλητική ανακοίνωση για τον προπηλακισμό του Μουφτή στη Θράκη, το DEB δικαιολογεί τον θύτη

Συντονισμένη προσπάθεια, να χαρακτηρισθεί ως «πρόκληση» η επίσκεψη του νόμιμου μουφτή στο τζαμί της Ξάνθης, από τις οργανώσεις που εξυπηρετούν τους σχεδιασμούς του τουρκικού  προξενείου στη Θράκη
2'

Με περίσσιο θράσος, προσπαθούν κάποιοι στην Θράκη σχεδόν να... δικαιολογήσουν την επίθεση που δέχτηκε ο νόμιμος μουφτής κατά την επισκεψή του στο τζαμί Ξάνθης Τσινάρ.

Υπενθυμίζεται ότι - όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «Χρόνος» ο νόμιμος Μουφτής Κομοτηνής ΧαλήλΤζιχάτ, σχεδόν εκδιώχθηκε, δεχόμενος φραστική και παραλίγο και σωματική επίθεση. Όταν όμως προσπάθησε να μπει στο τζαμί δεν του επιτράπηκε η είσοδος και δέχθηκε επίθεση από τον Χουσεΐν Μπαλτατζή, γνωστό πολιτικό της μειονότητας και υποψήφιο ευρωβουλευτή με το μειονοτικό κόμμα DEB στις Ευρωεκλογές του 2023.

Αντί μετά την πρόκληση να... υπάρξει κάποιου είδους προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πνεύματα, το Κόμμα Φιλίας Ισότητας Ειρήνης (DEB), προέβη σε μια προκλητική ανακοίνωση, που ουσιαστικά ρίχνει τις ευθύνες στο θύμα της επίθεσης.

Σε αυτήν τονίζεται, «Δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε γιατί θα προβούν σε μια τέτοια προκλητική ενέργεια, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουμε τι πιστεύει η μειοψηφία μας για τους διορισμένους αντιβασιλείς και τη σφετερισμένη βούληση του μουφτή. Η πιθανότητα η δράση να καθοδηγήθηκε αυξάνει περαιτέρω τις ανησυχίες μας».

Παρόμοιες ανακοινώσεις εξέδωσαν και άλλες οργανώσεις τουρκοφρόνων, αποκαλύπτοντας κοινό... σχεδιασμό στην αντιμετώπιση του περιστατικού. Σε αυτές «καταδικάζεται έντονα» η επίσκεψη του Μουφτή στο τζαμί ως μια «πρόκληση» ενώ διατυπώνονται τα γνωστά μυθεύματα περί «καταπίεσης» των μουσουλμάνων της Θράκης.

Μάλιστα φαίνεται να προσπαθεί να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο, το οποίο θα δικαιολογεί και άλλου τέτοιου είδους επιθέσεις κατά των μουφτήδων.

Απαράδεκτο και ντροπιαστικό το γεγονός

Πάντως, τον προπηλακισμό καταδίκασε με ανακοίνωσή της η Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας (ΔΕΜΠ) Κομοτηνής, σημειώνοντας σε ανακοινωσή της: «Απαράδεκτο και ντροπιαστικό ότι απαγόρεψαν σε έναν πιστό να προσευχηθεί στον οίκο του Θεού».

Η ΔΕΜΠ μάλιστα υπενθύμισε λόγια που αναφέρονται στο Κοράνι, για να εξηγήσει ότι το πιο άδικο είναι να απαγορεύουν την προσευχή σε πιστούς στα τζαμιά, υπογραμμίζοντας ότι όσοι διώχνουν τον κόσμο από τα τζαμιά, αυτοί είναι που κάνουν την πραγματικά ντροπιαστική πράξη.

Σχετικές ειδήσεις