Κρήτη: Συνέλαβαν διευθυντή σχολείου επειδή τσακώθηκαν μεταξύ τους 2 μαθητές

Στο πλευρό του διευθυντή που συνελήφθη ήταν ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου

Κρήτη: Συνέλαβαν διευθυντή σχολείου επειδή τσακώθηκαν μεταξύ τους 2 μαθητές
2'

Ένα περίεργο και αξιοσημείωτο περιστατικό εκτυλίχθηκε σε σχολείο της Κρήτης καθώς ένας διευθυντής σχολείου συνελήφθη και διώκεται μετά από διαπληκτισμό που είχαν δύο μαθητές στο προαύλιο του σχολικού χώρου.

Το επεισόδιο μεταξύ των μαθητών συνέβη όταν τα παιδιά είχαν κενό εξαιτίας έλλειψης καθηγητών.

Στο πλευρό του διευθυντή στάθηκε ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου, ο οποίος εξέδωσε μάλιστα και ανακοίνωση.

«ο Σύλλογος Καθηγητών του ΕΠΑ.Λ. Ελευθερίου Βενιζέλου εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην αβάσιμη κατηγορία, η οποία έχει αποδοθεί στο Διευθυντή του σχολείου, σχετικά με ατυχές περιστατικό λεκτικής διένεξης και χειροδικίας μεταξύ δύο μαθητών, το οποίο συνέβη εντός του αύλειου χώρου του σχολείου και διήρκεσε λίγα δευτερόλεπτα σε χρονική στιγμή που οι μαθητές είχαν κενό.

Είναι απαράδεκτο ένας άνθρωπος, που αφιερώνει όλο του τον χρόνο και την ενέργεια για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και την εκπαίδευση των μαθητών μας, να βρίσκεται στο στόχαστρο για ένα περιστατικό το οποίο προέκυψε εξαιτίας ελλείψεων καθηγητών και βοηθητικού προσωπικού στο σχολείο για τις οποίες ελλείψεις την ευθύνη έχουν εξ ολοκλήρου οι κεντρικές κρατικές υπηρεσίες και όχι το ίδιο το σχολείο.

Η έλλειψη καθηγητών, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τα παιδιά κάποιες ώρες να έχουν κενό, αντί να βρίσκονται στις τάξεις διδασκαλίας και έτσι να μένουν χωρίς επίβλεψη, είναι ένα χρόνιο πρόβλημα που βαραίνει τα σχολεία μας.

Είναι τουλάχιστον άδικο να επιρρίπτονται οποιεσδήποτε ευθύνες για ένα τέτοιο περιστατικό, είτε στον Διευθυντή σήμερα είτε στο εκπαιδευτικό προσωπικό αύριο, από την στιγμή που εκατέρωθεν καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας και την κάλυψη των κενών που υπάρχουν.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβει τις ευθύνες του και να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη των κενών σε προσωπικό, ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου μας και των σχολείων γενικότερα, καθώς και η ασφάλεια των μαθητών.

Ζητούμε να ληφθούν υπόψη οι ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί το σχολείο μας το οποίο είναι ένα πολύ μεγάλο σχολείο όχι μόνο ως χώρος αλλά και ως προς τον αριθμό των μαθητών που φοιτούν σε αυτό, ενώ δε διαθέτει σχολικό φύλακα.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο Διευθυντή μας και τον διαβεβαιώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Ο Σύλλογος Καθηγητών του ΕΠΑ.Λ. Ελευθερίου Βενιζέλου»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή