Ο σεφ Αλέξανδρος Τσιοτινής κατά του Χάρη Δούκα: Έχετε «κλείσει» το μαγαζί μου εδώ και 20 ημέρες

Πώς οι «ανοιχτοί τάφροι» που έχει αφήσει ο δήμος μπροστά στο εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιτσινή προκάλεσαν την αντίδραση του γνωστού σεφ κατά του Δημάρχου Αθηναίων
TikTok
4'

Με μια ιδιαίτερα αιχμηρή ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, επέλεξε ο γνωστός σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης να βάλλει κατά του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, λόγω των εργασιών που γίνονται - επί 20 ημέρες - έξω από ένα εκ των εστιατορίων του.

Συγκεκριμένα ανέβασε ένα βίντεο στο TikTok, με το οποίο διαμαρτύρεται για τις ημιτελείς εργασίες στο πεζοδρόμιο έξω από το κατάστημά του, που τον έχουν αναγκάσει να το κρατήσει κλειστό για περίπου 20 ημέρες.

Παραθέτοντας μάλιστα φωτογραφίες από τα «έργα» που γίνονται έξω από το εστιατόριο, υπογραμμίζει ότι όσο το μαγαζί μένει κλειστό τα έξοδα τρέχουν και οι υπάλληλοι πρέπει να πληρωθούν.

Το ... κερασάκι στην τούρτα της κριτικής του Αλέξανδρου Τσιοτίνη, αφορούσε την εσωκομματική προσπάθεια του Χάρη Δούκα να κερδίσει την προεδρεία του ΠΑΣΟΚ αντί να ασχολείται με τον Δήμο Αθηναίων.

Ένα παράπονο το οποίο τίθεται από έναν επαγγελματία σε έναν πολιτικό του οποίου οι αποφάσεις και οι παραλείψεις επηρεάζουν άμεσα την λειτουργία της επιχειρησής του.

Ολόκληρη η αναρτησή του Αλέξανδρου Τσιοτίνη

Αναλυτικά όσα είπε ο σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης στο βίντεο που ανέβασε στο TikTok για τις εργασίες έξω από το εστιατόριό του

«Αξιότιμε κύριε Δούκα, τι κάνετε… Δεν γνωριζόμαστε και δεν υπάρχει λόγος και να γνωριστούμε. Ονομάζομαι Αλέξανδρος Τσιοτίνης, είμαι σεφ και ιδιοκτήτης δύο εστιατορίων τα οποία βρίσκονται στον Κεραμεικό.

Χαίρομαι πάρα πολύ που συνειδητοποιώ πως μετά από καιρό τελειώσατε τη δεύτερη κατά σειρά προεκλογική σας εκστρατεία, καθώς αν θυμάμαι καλά ο λαός σας έχει επιλέξει σαν δήμαρχο Αθηναίων, παρόλα αυτά εσείς ψάξατε επιπλέον να ασχοληθείτε με άλλα προβλήματα κοινωνικά ή πολιτικά για το γίγνεσθαι του ΠΑΣΟΚ, το οποίο με βρίσκει σύμφωνο, αν και εφόσον έχετε καταφέρει να εκπληρώσετε αυτά που σας έχουν ζητηθεί από τον λαό.

Δηλαδή να είστε δήμαρχος Αθηναίων. Στα δικά μου μάτια δεν είστε, καθώς τις τελευταίες 20 μέρες το ένα μου εστιατόριο είναι ουσιαστικά κλειστό, γιατί έχετε σκάψει μπροστά από όλο το μαγαζί για διάφορα προβλήματα και έχετε αφήσει κάποιες ανοιχτές τάφρους.

Συγγνώμη που σας το θέτω έτσι, αλλά μιλάμε για 20 μέρες. Τα δημοτικά τέλη δεν καθυστερούν 20 μέρες, γιατί αν καθυστερήσουν, ξέρετε, από την επόμενη μέρα - δεν ξέρω αν το γνωρίζετε αυτό - έχουν προσαυξήσεις.

Επίσης και οι μισθοί. Είναι και αυτό ένα πρόβλημα, γιατί αυτός ο αποδιοπομπαίος τράγος που ονομάζεται επιχειρηματίας δυστυχώς οφείλει να είναι φερέγγυος στις υποχρεώσεις του. Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε αυτό.

Φυσικά, δεν είμαι ο άνθρωπος που απλά ποστάρει όλα αυτά στα social media, αλλά βλέπετε από τη στιγμή που έχω απευθυνθεί στο Δήμο, στην ΕΥΔΑΠ, στο Φυσικό Αέριο, σε όλους αυτούς που έχουν έρθει κι έχουν σκάψει στο πεζοδρόμιό μου το τελευταίο εξάμηνο τρεις - τέσσερις φορές κι έχω βρει πόρτα, κοινοποιώ αυτό μπας και αξιωθεί κάποιος να χτυπήσει ένα καμπανάκι ότι υπάρχει δυστυχώς το σήμερα στο οποίο πρέπει πολιτικά να ανταπεξέλθετε, για να κοιτάξουμε το αύριο. Αλλιώς αύριο δεν θα υπάρχουμε εμείς.

Για δείτε το. Μπορείτε να μου στείλετε μήνυμα να το συζητήσουμε».

Η πορεία του Αλέξανδρου Τσιοτίνη


O Αλέξανδρος Τσιοτίνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η αγάπη του για τη γαστρονομία τον οδήγησε στην Palmier Academy. Παράλληλα με τις σπουδές του μαθήτευσε και στην κουζίνα του εστιατορίου Hytra. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκινάει από πολύ νεαρή ηλικία σε μερικά από τα πλέον αναγνωρισμένα εστιατόρια στον κόσμο στο πλάι τεράστιων μορφών της παγκόσμιας γαστρονομίας.

Δουλεύοντας ως μάγειρας στα εστιατόρια Epicure 3* michelin , Arpége 3* michelin, Astrance 3* michelin, δίπλα στους «μεγάλους του δασκάλους» Alain Passard, Helenne Darroze, Eric Frechon και Pascal Barbot.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 2010, ανέλαβε το εστιατόριο Περιβόλι στη Σαντορίνη και στη συνέχεια διετέλεσε Executive Chef του ξενοδοχείου Elounda Peninsula στην Κρήτη για 3 χρόνια. Το 2012 κερδίζει τον πρώτο του Χρυσό Σκούφο για το εστιατόριο Calypso.

Το 2015 διακρίθηκε με την 1η θέση για τη ζώνη της Μεσογείου στον διεθνή διαγωνισμό S. Pellegrino Young Chef of the Year, με το πιάτο του “Ρίζες της Ελλάδας”. Το πιάτο αυτό απεικόνιζε μια πεσμένη και ραγισμένη βρώσιμη γλάστρα από χαρούπι, γεμισμένη με όλα τα αρωματικά της ελληνικής κουζίνας.

Σχετικές ειδήσεις