Καμένα Βούρλα: Ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους υπόπτους – Ερωτήματα για το κίνητρο της δολοφονίας

Μέχρι στιγμής, στην αστυνομία έχουν καταθέσει οι συγγενείς της 84χρονης που δολοφονήθηκε στα Καμένα Βούρλα, γείτονες και φίλοι που την επισκέπτονταν καθημερινά.

Καμένα Βούρλα: Ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους υπόπτους – Ερωτήματα για το κίνητρο της δολοφονίας
3'

Το «κάδρο» των υπόπτων για τη δολοφονία της 84χρονης γυναίκας στα Καμένα Βούρλα ξεκαθαρίζει σιγά – σιγά και οι έρευνες της αστυνομίας στρέφονται σε άτομα του περιβάλλοντος της άτυχης ηλικιωμένης, που είχαν καθημερινή πρόσβαση στο σπίτι της.

Οι αρχές προσπαθούν να προσδιορίσουν το κίνητρο του δράστη κι αν κάποιος είχε στοχοποιήσει την 84χρονη, καθώς το «παζλ» της υπόθεσης είναι μπερδεμένο και απουσιάζουν πολλά κομμάτια μέχρι να ολοκληρωθεί.

Τι εξετάζει η αστυνομία

Η αστυνομία εξετάζει αν το κίνητρο της δολοφονίας ήταν οι οικογενειακές διαφορές και οι πιέσεις που δέχονταν από συγκεκριμένα συγγενικά άτομα, για να τούς συμπεριλάβει στη διαθήκη της ή αν κάποιος είχε στοχοποιήσει την άτυχη γυναίκα για οικονομικούς λόγους.

Το κίνητρο της ληστείας δεν έχει αποκλεισθεί, καθώς το σκηνικό του εγκλήματος παρουσιάζει αντιφάσεις: Αν και βρέθηκε το πορτοφόλι του θύματος, είχε κλαπεί το διαμαντένιο δαχτυλίδι της και –σύμφωνα με συγγενή της– η 84χρονη πάντα είχε ένα σεβαστό χρηματικό πόσο στο σπίτι για μία ώρα ανάγκης.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται κάποιος από το οικείο της περιβάλλον, κάποιος γείτονας ή κάποιο φιλικό πρόσωπο που πηγαινοερχόταν στο σπίτι για μερεμέτια να γνώριζε ότι η γυναίκα είχε φυλαγμένα χρήματα και να πήγε στοχευμένα, σύμφωνα με αστυνομικές πήγες.

Η αστυνομία έχει «χτενίσει» τη γειτονιά και τους δρόμους τριγύρω, προσπαθώντας να καταγράψει την πορεία που ακολούθησε ο δράστης. Μέχρι στιγμής, στην αστυνομία έχουν καταθέσει οι συγγενείς της, γείτονες και φίλοι που την επισκέπτονταν καθημερινά, καθώς και συγκεκριμένα άτομα που την βοηθούσαν με τις δουλειές του σπιτιού και με μερεμέτια, με τον κλοιό να «σφίγγει» ολοένα και περισσότερο γύρω από τον δράστη.

Το «κομπόδεμα» της 84χρονης ήταν το κίνητρο της δολοφονίας

Οι Αρχές στη συγκεκριμένη φάση των ερευνών που κάνουν, εξετάζουν ως υπόπτους και πρόσωπα από το οικείο περιβάλλον της ηλικιωμένης. «Κλειδί» για την εξιχνίαση της υπόθεσης ενδέχεται να είναι οι οικονομίες που φέρεται να είχε η άτυχη ηλικιωμένη μέσα στο σπίτι της κι όχι τα περιουσιακά της στοιχεία, όπως είχε εξετασθεί ως κίνητρο της δολοφονίας στην αρχή της υπόθεσης υπόθεσης.

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, ανέφερε ότι οι έρευνες για τη δολοφονία της ηλικιωμένης γυναίκας επικεντρώνονται στις κάμερες και τα τηλέφωνα, λέγοντας ότι «το κίνητρο ήταν σίγουρα τα χρήματα».

«Είπα αυτά που γνώριζα στην Ασφάλεια,δεν φοβάμαι τίποτα », λέει ο βοηθός της 84χρονης

Ο βοηθός εκλήθη από τις Αρχές να δώσει κατάθεση κι ανέφερε: «Κρίμα, πολύ κρίμα, είπα αυτά που γνώριζα, τα είπα στην Ασφάλεια, στην αστυνομία, δεν φοβάμαι τίποτα. Μία ώρα καθόμασταν μαζί, κουβεντιάζαμε. Ήταν μία κυρία ωραία, είχαμε μία καλή γειτονιά εκεί, τώρα πώς και τι, δεν ξέρω. Δεν φοβάμαι κανέναν».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή