Μαϊμού ιερέας που έριχνε χαρτιά: Βίντεο ντοκουμέντο «ξεσκεπάζει» τη δράση του

Ο ρασοφόρος προσπαθώντας να «ξεφύγει» από την κατάσταση είπε πως τον παρακάλαγαν, όμως ένας αυτόπτης μάρτυρας έχει διαφορετική άποψη.
2'

Βίντεο ντοκουμέντο που «καίει» τον ρασοφόρο-χαρτομάντη κάνει τον γύρο του διαδικτύου και τα όσα διαδραματίστηκαν είναι συγκλονιστικά.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα βίντεο το οποίο τραβήχτηκε από «πελάτισσα» που ήθελε της πει τα χαρτιά και εκείνος την κάλεσε σπίτι του. Ο ίδιος όπως φαίνεται έριχνε τα χαρτιά σε πιστούς μέσα σε ένα δωμάτιο δίπλα στην εκκλησία.

«Ήρθε στο σπίτι μου και δεν ήθελε να τη διαβάσω, μου ζητούσε να της πω τα χαρτιά», απαντά εκείνος, κάτι που διαψεύεται από τη συζήτηση που ακούστηκε στο βίντεο που ακολουθεί. Ο άνδρας προσπαθεί να βγάλει λάδι τον εαυτό του τονίζοντας πως «Με παρακάλαγαν!».

Αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν στο δωμάτιο μαζί με την γυναίκα, μίλησε στο LiveNews και εξήγησε τα όσα διαδραματίστηκαν.

«Πήγαμε και ήταν ανοιχτή η πόρτα που ήταν στο δωμάτιο το τεράστιο κρεβάτι και μας είπε: ήρθατε για προσευχή; και έβαλε το ράσο του. Είπαμε όχι, ήρθαμε για τα χαρτιά και μας τα είπε. Ουδέποτε τον παρακαλέσαμε να μας πει τα χαρτιά», είπε χαρακτηριστικά.

«Μου τον είχαν συστήσει άλλοι που είχαν πάει πάνω από 10 φορές σε εκείνον»

Ο ίδιος συνέχισε αναφέροντας πως αυτή ήταν η τρίτη φορά που βρέθηκε στο σημείο: «Εμένα μου τον σύστησαν κάποιοι άνθρωποι που είχαν πάει πάνω από 10 φορές και είχαν πληρώσει 20 ευρώ. Είναι ένα ψέμα που προσπαθεί να ρίξει λάσπη».

Ο ρασοφόρος μιλώντας στην κάμερα του LiveNews εξήγησε πως εκείνοι του έδωσαν τα χρήματα και εκείνος τα επέστρεψε, όμως ο αυτόπτης μάρτυρας έχει διαφορετική άποψη: «Εγώ ήμουν με τη κυρία και... υποτίθεται ότι μας έδωσε τα χρήματα πίσω, κάτι που δεν έγινε ποτέ». Μάλιστα στο βίντεο που ακολουθεί ο παπάς ακούγεται να ρωτάει: «Θα ερθει και η αλλη;», την ώρα που του έδιναν τα χρήματα.

«Ο τίτλος που επικαλέιται, δεν υπάρχει»

Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Εμμανουήλ Παπαμικρούλης, Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διορθόδοξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων μιλώντας στο LiveNews, είπε:

«Ο κύριος αυτός δεν ανήκει, δεν είναι κληρικός της ορθοδόξου εκκλησίας της Ελλάδος και ο τίτλος τον οποίο επικαλείται για τον εαυτό του ως μητροπολίτη Νέας Αγγλίας είναι ανύπαρκος. Δεν αναγνωρίζει τέτοια μητρόπολη ούτε η εκκλησία της Ελλάδος ούτε το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Αυτή η μητρόπολη δεν υφίσταται».