Αντιδήμαρχος Σερρών: «Με παραίτησε η δήμαρχος μόνη της»

«Εγώ καμιά παραίτηση δεν υπέβαλα, η δήμαρχος μόνη της με παράτησε. Εγώ δεν παραιτήθηκα».
3'

Εικόνες ντροπής στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών με δύο αντιδημάρχους να προσπαθούν να πιαστούν στα χέρια και τους ψυχραιμότερους να τους συγκρατούν.Η αιτία της αρχικής έντασης ήταν η διαχείριση των μηχανημάτων για τα έργα στον δήμο, με τους τόνους ανάμεσα στους δύο αντιδημάρχους να ανεβαίνουν.

Ο αντιδήμαρχος που καθόταν, αφήνει το κινητό του τηλέφωνο και σηκώνεται αποφασισμένος να επιτεθεί στον συνάδελφό του. Υπάρχει όμως και συνέχεια. Το μεσημέρι η δήμαρχος Σερρών ανακοίνωσε πως έκανε δεκτές τις παραιτήσεις των πρωταγωνιστών. Ο ένας από τους δύο πρωταγωνιστές όμως, δήλωσε στο MEGA, πως ουδέποτε παραιτήθηκε.

«Κανείς δεν δικαιούται να αμαυρώνει την εικόνα του Δήμου και να θολώνει το έργο που με τόσο κόπο και σκληρό αγώνα επιτελεί η Δημοτική Αρχή. Μου υπέβαλαν άμεσα τις παραιτήσεις τους από τις θέσεις ευθύνης αντιδημάρχων που κατέχουν, τις οποίες και έκανα αποδέκτες», είπε η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα. «Εγώ καμιά παραίτηση δεν υπέβαλα, η δήμαρχος μόνη της με παράτησε. Εγώ δεν παραιτήθηκα», είπε ο Αντιδήμαρχος Σερρών Δημήτρης Μιχτσόγλου.

O αντιδήμαρχος που ξεκίνησε το επεισόδιο

Στο MEGA μίλησε ο αντιδήμαρχος που ξεκίνησε το επεισόδιο μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Η δήμαρχος επιμένει, αποφάσισε χωρίς ο ίδιος να έχει συμφωνήσει.

«Το πρωί με πήρε ένας τηλέφωνο και μου λέει ”θα σε παραιτήσω”, ”ε καλά θα μου κάνεις” της λέω, δικαίωμά σου. ”Εσύ αποφασίζεις, δικαίωμά σου είναι, δεν μπορώ να στο αμφισβητήσω. Αν με ρωτήσεις δεν θέλω”», συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος Σερρών.

Ο αντιδήμαρχος μας εξηγεί τους λόγους που εξερράγη κι κάνει λόγο για ένα ανθρώπινο ξέσπασμα: «Ήθελε αυτός να διαχειρίζεται όλο αυτό το κομμάτι, εγώ απλώς είχα δώσει τον λόγο μου σε όλα τα χωριά, 25 χωριά, ότι θα τους κάνω τους δρόμους, μόλις βγει η δημοπρασία. Όλα τα έγγραφα από τους προέδρους έρχονται σε μένα, εγώ είμαι υπεύθυνος και ήθελαν να μην είμαι καν υπεύθυνος, να μην μπερδεύομαι πουθενά».

Η κατάσταση ξέφυγε και οι εικόνες άρχισαν ταχύτατα να κάνουν το γύρο των social media.

«Το χθεσινό απαράδεκτο περιστατικό δημόσιας αντιδικίας μεταξύ δύο αντιδημάρχων δεν εκπροσωπεί σε καμία περίπτωση το ήθος και την αξιακή στάση της σημερινής δημοτικής αρχής. Ζήτω μια ειλικρινή συγγνώμη από τις Σερραίες και τους Σερραίους για το απαράδεκτο αυτό περιστατικό», δήλωσε η δήμαρχος Σερρών. Ο δήμος Σερρών προσπαθεί να διαχειριστεί την κατάσταση που διαμορφώθηκε, με τις αντιδράσεις για το βίντεο της έντασης να συνεχίζονται.

Γιατί πιάστηκαν στα χέρια οι αντιδήμαρχοι στις Σέρρες

O ένας από τους δύο αντιδημάρχους και πρωταγωνιστής του καυγά, Δημήτρης Μιχτσόγλου σημείωσε ότι εκτός από τον τόνο της φωνής του που ανέβασε, μιλούσε πολιτικά. Ενώ ερωτηθείς για τον λόγο που πυροδότησε τον καυγά απάντησε: «Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά σίγουρα κάτι κρύβεται από πίσω, το οποίο δεν μπορώ να το γνωρίζω».

Σχετικές ειδήσεις