Πώς οδηγήθηκε το ΚΤΕΛ στην πλαγιά - Συγκλονιστικές μαρτυρίες στο Newsbomb.gr

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το τροχαίο ατύχημα με την ανατροπή του λεωφορείου στα Καλάβρυτα, το οποίο μετέφερε μαθητές και εκπαιδευτικούς, εξήγησαν στο Newsbomb.gr γονείς μαθητών, ο δήμαρχος Καλαβρύτων και ο πρόεδρος των υπεραστικών ΚΤΕΛ Αχαΐας
4'

Στιγμές αγωνίας έζησαν 15 άτομα το πρωί της Παρασκευής στα Καλάβρυτα, όταν ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αχαΐας που μετέφερε μαθητές ανετράπη. Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια του δρομολογίου Πάτρα-Καλάβρυτα, λίγο μετά τη Βλασία, κοντά στο χωριό Μάνεσι, όταν το λεωφορείο εξετράπη της πορείας του και βγήκε εκτός δρόμου.

Στο όχημα επέβαιναν 15 άτομα, μεταξύ των οποίων πέντε μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες από γονείς που μίλησαν στο Newsbomb.gr, ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματίες. Οι επιβαίνοντες κατάφεραν να βγουν από το λεωφορείο με ασφάλεια, βοηθώντας ο ένας τον άλλον. Στο σημείο έφτασαν αμέσως δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ.

Οι περισσότεροι επιβάτες, αν και σοκαρισμένοι από το συμβάν, κατάφεραν να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους για να τους διαβεβαιώσουν ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Πρόεδρος των υπεραστικών ΚΤΕΛ Αχαΐας: «Ο οδηγός προσπάθησε να αποφύγει τη σύγκρουση»

Ο πρόεδρος των υπεραστικών ΚΤΕΛ Αχαΐας, μιλώντας στο Newsbomb.gr πρόσθεσε περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό. Εξήγησε ότι το λεωφορείο του ΚΤΕΛ εκτελούσε το τακτικό δρομολόγιο Πάτρα-Καλάβρυτα και μετέφερε έξι μαθητές και δύο εκπαιδευτικούς. Όπως ανέφερε, στο συγκεκριμένο σημείο ο οδηγός προσπάθησε να αποφύγει την σύγκρουση με ένα άλλο όχημα που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα, κάτι που οδήγησε το λεωφορείο να βγει από την πορεία του και να πέσει στα πρανή. Ευτυχώς, όπως επεσήμανε, δεν υπήρξαν τραυματισμοί ούτε τραγικά δυστυχήματα.

«Το λεωφορείο ανήκει στο ΚΤΕΛ και εκτελούσε δρομολόγιο. Δεν ήταν σχολικό, αλλά είχε μέσα έξι μαθητές και δύο δασκάλες ή καθηγήτριες. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του οδηγού, προσπάθησε να αποφύγει ένα άλλο όχημα που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα, και έτσι βγήκε από το δρόμο και έπεσε στα πρανή. Ευτυχώς, δεν είχαμε τραυματισμούς ούτε δυστυχήματα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, τα παιδιά και οι δασκάλες μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο Καλαβρύτων, όπου αφέθηκαν αμέσως ελεύθεροι χωρίς να διαπιστωθεί κανένας τραυματισμός. Ο ίδιος μίλησε με τον οδηγό, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αγχωμένος λόγω της κατάστασης, αλλά υπογράμμισε ότι επρόκειτο για ένα ατύχημα χωρίς σοβαρές συνέπειες.

«Έσπασαν τα τζάμια, τα παιδιά πηδούσαν από τα παράθυρα», λέει μητέρα

Η Βασιλική Γιαννοπούλου, μητέρα τριών μαθητών που επέβαιναν στο λεωφορείο, μιλώντας στο Newsbomb.gr περιέγραψε το περιστατικό: «Τα παιδιά επιβιβάστηκαν κανονικά στο λεωφορείο, όπως κάθε μέρα. Κάποια στιγμή το λεωφορείο βγήκε εκτός δρόμου, χωρίς να καταλάβουν πώς συνέβη. Ο οδηγός έσπασε τα τζάμια και τα παιδιά πηδούσαν από τα παράθυρα με ασφάλεια. Στο λεωφορείο βρίσκονταν συνολικά πέντε παιδιά και δύο εκπαιδευτικοί».

Όπως περιέγραψε η Βασιλική Γιαννοπούλου, πρόκειται για μια διαδρομή που γίνεται καθημερινά και αφορά το δρομολόγιο Πάτρα-Καλάβρυτα.

«Είναι μια διαδρομή που κάνουν τα παιδιά καθημερινά, ο οδηγός παίρνει τα παιδιά από τα χωριά, τα πηγαίνει στα Καλάβρυτα και τα κάνει επιστροφή το μεσημέρι. Πρόκειται για λεωφορείο του ΚΤΕΛ που μεταφέρει τα παιδιά», ανέφερε.

Δήμαρχος Καλαβρύτων: «Ο οδηγός είναι έμπειρος κάνει χρόνια αυτό το δρομολόγιο»

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Αθανάσιος Παπαδόπουλος μιλώντας στο Newsbomb.gr ανέφερε ότι «το ατύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια του δρομολογίου Πάτρα-Καλάβρυτα, λίγο μετά τη Βλασία και κοντά στο χωριό Μάνεσι. Το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αχαΐας, που μετέφερε μαθητές, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη. Στο όχημα επέβαιναν πέντε μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί».

«Το λεωφορείο βγήκε εκτός δρόμου χωρίς να υπάρχουν ξεκάθαρα σημάδια για το τι οδήγησε στην εκτροπή. Ο οδηγός, ευτυχώς, αντέδρασε γρήγορα και τα παιδιά κατάφεραν να βγουν με ασφάλεια από το λεωφορείο, ενώ ο ίδιος έσπασε τα τζάμια για να διευκολύνει την έξοδο των επιβατών», τόνισε.

«Ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματίες. Όλοι οι μαθητές, καθώς και οι εκπαιδευτικοί, είναι καλά στην υγεία τους, αν και φυσικά σοκαρισμένοι από το περιστατικό. Οι επιβάτες, μάλιστα, βοήθησαν ο ένας τον άλλον να βγουν με ασφάλεια από το λεωφορείο. Στο σημείο έφτασαν άμεσα δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ», πρόσθεσε.

«Οι περισσότεροι επιβάτες κατάφεραν να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους σχεδόν αμέσως για να τους διαβεβαιώσουν ότι είναι καλά», πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις