Ίλιον: «Δεν κατάλαβα ότι είχε κατοικίδιο μαζί», λέει ο οδηγός που κατέβασε τον νεαρό με το γατί

Ο Φώτης Νικολακόπουλος, γ.γ. Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, μίλησε στο Newsbomb.gr σχετικά με τον οδηγό που «πέταξε» έξω από το λεωφορείο νεαρό ο οποίος κουβαλούσε μαζί το κατοικίδιο του

Ίλιον: «Δεν κατάλαβα ότι είχε κατοικίδιο μαζί», λέει ο οδηγός που κατέβασε τον νεαρό με το γατί
paterakisphoto 00306944367773
3'

Ο 23χρονος Δημήτρης Κουτσούκης βρέθηκε σε κατάσταση σοκ όταν αναγκάστηκε να κατέβει από το λεωφορείο Γ12 στο Ίλιον, την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024, επειδή μετέφερε τη γάτα του σε ειδική τσάντα μεταφοράς. Ο οδηγός του λεωφορείου αντέδρασε έντονα, φωνάζοντας και διώχνοντάς τον νεαρό επιβάτη χωρίς προφανή λόγο.

Ο Δημήτρης, μιλώντας στο Newsbomb.gr, περιέγραψε το περιστατικό, αναφέροντας ότι ο οδηγός του επιτέθηκε λεκτικά, παρότι εκείνος καθόταν απλώς στη θέση του με τη γάτα του στην τσάντα. «Μόλις μπήκα στο λεωφορείο, ο οδηγός σταμάτησε στη μέση του δρόμου και άρχισε να φωνάζει: "Σήκω τώρα πάνω να μην σε πετάξω έξω με τις κλωτσιές. Δεν είμαι ταχυδρόμος να κουβαλάω εσένα και αυτό μαζί"», είπε ο Δημήτρης, επισημαίνοντας τη σκληρή και προσβλητική στάση του οδηγού.

Ο νεαρός περιέγραψε πως πάγωσε από τον φόβο του και έπαθε κρίση πανικού, χωρίς να καταλάβει αρχικά ότι ο οδηγός απευθυνόταν σε εκείνον. Προσπάθησε να εξηγήσει πως η νομοθεσία επιτρέπει τη μεταφορά κατοικίδιων σε μέσα μαζικής μεταφοράς, εφόσον βρίσκονται σε κατάλληλο κλουβί, κάτι που και ο ίδιος τηρούσε. «Η νομοθεσία το προβλέπει κανονικά. Ο οδηγός με ρωτούσε αν την ξέρω… Εγώ την ξέρω, εσύ την ξέρεις;», είπε ο Δημήτρης, εκφράζοντας την οργή του για την αντιμετώπιση που δέχθηκε.

https://www.instagram.com/reel/DBOdA2pM2GL/

Παρά τις προσπάθειές του να εξηγήσει ότι μετέφερε το κατοικίδιό του σύμφωνα με τους κανονισμούς, ο οδηγός συνέχισε να τον απειλεί. Ο Δημήτρης ανέφερε ότι ποτέ κανένας άλλος οδηγός δεν είχε εκφράσει πρόβλημα και πως ο συγκεκριμένος οδηγός είχε απλώς θέμα με τα ζώα. Τόνισε, επίσης, ότι κανένας από τους υπόλοιπους επιβάτες δεν αντέδρασε, κάτι που τον ανάγκασε να κατέβει από το λεωφορείο και να πάρει ταξί για να μεταφέρει τη γάτα του στον κτηνίατρο.

Συγκλονισμένος από την εμπειρία, ο Δημήτρης πρόσθεσε: «Δεν είμαι από εδώ, είμαι από ένα χωριό της Βέροιας και ποτέ δεν έχω αντιμετωπίσει τέτοια συμπεριφορά. Στο χωριό μου, που έχει 300 άτομα, δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο. Εδώ στην Αθήνα πραγματικά είναι σαν ζούγκλα και δεν μπορώ να το διαχειριστώ».

Ο Δημήτρης δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να αφήσει το περιστατικό να περάσει απαρατήρητο και θα προχωρήσει σε καταγγελία κατά του οδηγού.

Σε δήλωσή του στο Newsbomb.gr, ο Φώτης Νικολακόπουλος, γενικός γραμματέας του συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ αναφέρθηκε στο περιστατικό, περιγράφοντας τη θέση του οδηγού. Σύμφωνα με τον Φώτη Νικολακόπουλο, ο οδηγός του λεωφορείου ισχυρίζεται ότι ο νεαρός επιβάτης μπήκε στο όχημα κρατώντας το σακίδιο με το κατοικίδιο χωρίς να καταλάβει αρχικά τι περιείχε. Όπως περιέγραψε ο ίδιος, ο οδηγός αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν άκουσε το ζώο να νιαουρίζει και σταμάτησε το λεωφορείο για να ελέγξει τι συνέβαινε.

«Ο οδηγός θεώρησε ότι το σακίδιο που μετέφερε το ζώο δεν ήταν σύμφωνο με τις προδιαγραφές που προβλέπει η νομοθεσία για τη μεταφορά κατοικίδιων. Ανοίγοντας τις πόρτες του λεωφορείου, προσπάθησε να βρει το ζώο και, όπως ισχυρίζεται, έπραξε με βάση τους κανονισμούς», ανέφερε ο Φώτης Νικολακόπουλος, σημειώνοντας ότι ο οδηγός δεν άκουσε παράπονα από τους υπόλοιπους επιβάτες για το περιστατικό.

«Η νομοθεσία είναι σαφής και προβλέπει ότι τα ζώα πρέπει να μεταφέρονται σε κατάλληλους χώρους με συγκεκριμένες διαστάσεις, κάτι που πιθανώς να προκάλεσε την παρεξήγηση», τόνισε ο Φώτης Νικολακόπουλος, γενικός γραμματέας του συνδικάτου εργαζομένων, προσθέτοντας ότι η υπόθεση θα εξεταστεί περαιτέρω για να διαπιστωθεί αν υπήρξε παραβίαση των κανονισμών.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή