ΡΕΠΟΡΤΑΖ NEWSBOMB.GR

Καλάβρυτα: «Τα παιδιά ούρλιαζαν, έσπασα το παρμπρίζ για να βγούμε» – Τι λέει ο οδηγός του ΚΤΕΛ

Ο οδηγός του λεωφορείου που ανατράπηκε στη Καλάβρυτα, με 15 επιβάτες, μαθητές και δασκάλους, αλλά ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς, εξήγησε στο Newsbomb.gr τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τροχαίο ατύχημα

Καλάβρυτα: «Τα παιδιά ούρλιαζαν, έσπασα το παρμπρίζ για να βγούμε» – Τι λέει ο οδηγός του ΚΤΕΛ
3'

Ρεπορτάζ: Ασμανίδου Βασιλική, Γκολέμη Αναστασία - Βασιλική

«Άκουγα ουρλιαχτά… έσπασα το παρμπρίζ, πέσαμε σε βάθος 7 μέτρων». Mε αυτά τα συγκλονιστικά λόγια περιέγραψε ο οδηγός του λεωφορείου τις δραματικές στιγμές που έζησαν 15 άτομα το πρωί της Παρασκευής, 18 Οκτωβρίου στα Καλάβρυτα.

Συγκεκριμένα ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αχαΐας, που μετέφερε μεταξύ άλλων πέντε μαθητές και δύο εκπαιδευτικούς, ανέτρεψε την πορεία του, με αποτέλεσμα να βγει εκτός δρόμου και να πέσει σε βάθος 7 μέτρων.

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια του δρομολογίου Πάτρα-Καλάβρυτα, λίγο μετά τη Βλασία, κοντά στο χωριό Μάνεσι. Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν γεμάτες αγωνία. Ο οδηγός του λεωφορείου, περιγράφοντας την τρομακτική εμπειρία του στο Newsbomb.gr, ανέφερε: «Ερχόταν ένα αυτοκίνητο και έκανα λίγο δεξιά για να το αποφύγω. Εκείνη τη στιγμή άκουγα ουρλιαχτά από τα παιδιά μέσα. Ευτυχώς, δεν έπαθαν ούτε γρατζουνιά».

Οι επιβάτες κατάφεραν να βγουν από το λεωφορείο με ασφάλεια, βοηθώντας ο ένας τον άλλον. Οι περισσότεροι, αν και σοκαρισμένοι, επικοινώνησαν με τις οικογένειές τους για να τις διαβεβαιώσουν ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Ο οδηγός συνέχισε, εξηγώντας τις συνθήκες που οδήγησαν στο ατύχημα: «Πήγαινα περίπου με 20, το πολύ 30 χιλιόμετρα. Ο δρόμος έχει μια απότομη στροφή, αλλά εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κάτι ιδιαίτερο, ούτε καιρικά φαινόμενα. Ήρθε το αυτοκίνητο με μεγάλη ταχύτητα από το αντίθετο ρεύμα, προσπάθησα να το αποφύγω, αλλά με έβγαλε εκτός δρόμου. Κάνω αυτή τη διαδρομή καθημερινά και μου είναι γνώριμη».

«Λόγω της ταχύτητας του άλλου αυτοκινήτου, το οποίο ήρθε καταπάνω μας, έγινε το ατύχημα. Ο δρόμος είναι στενός, μόνο 6 μέτρα πλάτος, και το λεωφορείο δεν χωράει καλά καλά. Κατάφερα να βγω και τα παιδιά ήταν καλά. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα».

«Εκείνη τη στιγμή, άκουγα ουρλιαχτά από τα παιδιά μέσα. Ευτυχώς, δεν έπαθαν ούτε γρατζουνιά. Έσπασα το παρμπρίζ και βγήκαμε όλοι έξω. Πέσαμε σε βάθος περίπου 7-8 μέτρα», συμπλήρωσε.

Αμέσως μετά το ατύχημα, ο οδηγός ειδοποίησε τις Αρχές. «Πήρα αμέσως την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και το ασθενοφόρο. Ήρθαν γρήγορα, σε 10-15 λεπτά», συμπλήρωσε.

Παρά την ψυχραιμία που είχε τη στιγμή της εκτροπής του λεωφορείου, το σοκ του ατυχήματος ήταν μεγάλο. «Δεν μπορώ να κάνω σύντομα αυτή τη διαδρομή. Δεν είμαι σε ψυχολογική κατάσταση να οδηγήσω. Ανέβασα πίεση και θέλω να ηρεμήσω», συμπλήρωσε με συγκίνηση, φανερώνοντας την ψυχολογική επιβάρυνση που του άφησαν τα δευτερόλεπτα μέχρι να συνειδητοποιήσει πως κανένας από τους επιβαίνοντες δεν είχε τραυματιστεί.

kalavryta-troxaio-640x426.jpg

«Έσπασαν τα τζάμια, τα παιδιά πηδούσαν από τα παράθυρα», λέει μητέρα

Η Βασιλική Γιαννοπούλου, μητέρα τριών μαθητών που επέβαιναν στο λεωφορείο, μιλώντας στο Newsbomb.gr περιέγραψε το περιστατικό: «Τα παιδιά επιβιβάστηκαν κανονικά στο λεωφορείο, όπως κάθε μέρα. Κάποια στιγμή το λεωφορείο βγήκε εκτός δρόμου, χωρίς να καταλάβουν πώς συνέβη. Ο οδηγός έσπασε τα τζάμια και τα παιδιά πηδούσαν από τα παράθυρα με ασφάλεια».

Όπως περιέγραψε η Βασιλική Γιαννοπούλου, πρόκειται για μια διαδρομή που γίνεται καθημερινά και αφορά το δρομολόγιο Πάτρα-Καλάβρυτα.

«Είναι μια διαδρομή που κάνουν τα παιδιά καθημερινά, ο οδηγός παίρνει τα παιδιά από τα χωριά, τα πηγαίνει στα Καλάβρυτα και τα κάνει επιστροφή το μεσημέρι. Πρόκειται για λεωφορείο του ΚΤΕΛ που μεταφέρει τα παιδιά», ανέφερε.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή