Καλάβρυτα: Δρόμος-καρμανιόλα το σημείο του ατυχήματος - «Ήταν αναμενόμενο, έχουμε προειδοποιήσει»

Ο πρόεδρος της Βλασίας, Παναγιώτης Λιβάνης, μιλώντας στο Newsbomb.gr για την κατάσταση των δρόμων στα Καλάβρυτα και συγκεκριμένα στο σημείο του ατυχήματος, τόνισε ότι το σημείο είναι επικίνδυνο και ότι έχουν καταγραφεί πολλά ατυχήματα στο παρελθόν
3'

Το πρωί της Παρασκευής, 18 Οκτωβρίου, 15 άτομα βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον τρόμο στα Καλάβρυτα, όταν ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αχαΐας μαζί με πέντε μαθητές και δύο εκπαιδευτικούς, βγήκε εκτός δρόμου και έπεσε σε βάθος 7 μέτρων. Το περιστατικό συνέβη στη διαδρομή Πάτρα-Καλάβρυτα, λίγο μετά τη Βλασία, κοντά στο χωριό Μάνεσι.

Ο οδηγός του λεωφορείου, σε κατάσταση σοκ, εξήγησε στο Newsbomb.gr ότι ενώ οδηγούσε, ένα αυτοκίνητο που ερχόταν κατά πάνω του τον ανάγκασε να κάνει έναν ελιγμό προς τα δεξιά. «Ερχόταν ένα αυτοκίνητο και έκανα λίγο δεξιά για να το αποφύγω. Εκείνη τη στιγμή, άκουγα ουρλιαχτά από τα παιδιά μέσα. Ευτυχώς, δεν έπαθαν ούτε γρατζουνιά», περιέγραψε χαρακτηριστικά.

Ο δρόμος όπου συνέβη το ατύχημα δεν είναι άγνωστος για την περιοχή. Ο Πρόεδρος της Βλασίας, Παναγιώτης Λιβάνης, μιλώντας στο Newsbomb.gr για την κατάσταση των δρόμων στην περιοχή, τόνισε ότι το σημείο είναι επικίνδυνο και ότι έχουν καταγραφεί πολλά ατυχήματα στο παρελθόν. «O συγκεκριμένος δρόμος είναι καρμανιόλα», είπε, αναφερόμενος στο σημείο του δυστυχήματος. Θυμήθηκε ότι παλαιότερα, μια νταλίκα είχε πέσει σε απόσταση 500 μέτρων από το σημείο, ενώ και ο ίδιος, όταν ήταν μαθητής, είχε γίνει μάρτυρας άλλου τροχαίου με λεωφορείο στην ίδια περιοχή. «Όταν έγινε αυτό το τροχαίο, το λεωφορείο είχε τρακάρει και τρία παιδιά είχαν τραυματιστεί», ανέφερε, εξηγώντας ότι το συγκεκριμένο σημείο παραμένει επικίνδυνο εδώ και δεκαετίες.

Παρά τις επανειλημμένες αναφορές και τις επισκέψεις των αρμόδιων Αρχών στην περιοχή, τίποτα δεν έχει γίνει για να βελτιωθεί η κατάσταση του δρόμου. «Έρχονται συνεχώς βουλευτές, το βλέπουν, υπόσχονται, και στο τέλος δεν γίνεται τίποτα», είπε απογοητευμένος ο Παναγιώτης Λιβάνης. Ο ίδιος επισημαίνει ότι οι τοπικές Αρχές έχουν υποβάλλει αιτήματα για τη βελτίωση της σήμανσης και των γραμμών στους δρόμους, καθώς και για τη διόρθωση των γουβών, αλλά οι υποσχέσεις δεν έχουν μετατραπεί σε δράση. «Κάθε μέρα η κατάσταση χειροτερεύει και κάθε μήνα μένουμε στο ίδιο σημείο», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ληφθούν μέτρα άμεσα.

Ο οδηγός του λεωφορείου που ενεπλάκη στο ατύχημα ανέφερε στο Newsbomb.gr επίσης ότι η κατάσταση των δρόμων είναι δύσκολη. «Ο δρόμος είναι στενός, μόνο 6 μέτρα πλάτος, και το λεωφορείο δεν χωράει καλά», σημείωσε, προσθέτοντας ότι το ατύχημα προκλήθηκε όταν το άλλο όχημα ήρθε κατά πάνω τους με μεγάλη ταχύτητα. Παρά το σοκ του, ο οδηγός διατήρησε την ψυχραιμία του και κάλεσε αμέσως τις αρχές, οι οποίες έφτασαν γρήγορα στο σημείο. «Πήρα αμέσως την αστυνομία, την πυροσβεστική και το ασθενοφόρο. Ήρθαν γρήγορα, σε 10-15 λεπτά», είπε.

Η ψυχολογική πίεση, ωστόσο, παραμένει έντονη. «Δεν μπορώ να κάνω σύντομα αυτή τη διαδρομή. Δεν είμαι σε ψυχολογική κατάσταση να οδηγήσω», δήλωσε ο οδηγός, φανερώνοντας την επιβάρυνση που του άφησε το περιστατικό. Ο Λιβάνης συμφώνησε ότι το ατύχημα αποτελεί μια ευκαιρία για να προωθηθούν άμεσα λύσεις. «Τώρα που έγινε το ατύχημα, είναι ευκαιρία να το τρέξουμε κι εμείς από την Περιφέρεια, γιατί αυτός ο δρόμος είναι περιφερειακός, όχι δημοτικός», τόνισε, εξηγώντας ότι οι αρμοδιότητες είναι μπερδεμένες και συχνά αυτό οδηγεί σε αδράνεια.

Σχετικές ειδήσεις