Κρήτη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 16χρονος για τον άγριο ξυλοδαρμό συμμαθητή του

Ανάμεσα στους δύο μαθητές ξέσπασε φραστικό επεισόδιο που οδήγησε σε ξυλοδαρμό - Επικράτησε αναστάτωση στο σχολείο
Unsplash
1'

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 16χρονος που κατηγορείται για τον βάρβαρο ξυλοδαρμό ενός 15χρονου.

Το περιστατικό του ξυλοδαρμού ανάμεσα στους δύο μαθητές είχε λάβει χώρα στο Λύκειο Χάρακα, του δήμου Αρχανών, την περασμένη Τετάρτη. Οι δύο μαθητές είχαν ένα φραστικό επεισόδιο, με τον 16χρονο να επιτίθεται στον 15χρονο με γροθιές. Επικράτησε αναστάτωση στη σχολική μονάδα, ενώ ο 15χρονος που τραυματίστηκε μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο ΠΑΓΝΗ, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πήρε εξιτήριο. Έχει τραύμα στο μάτι και στο σαγόνι ενώ έχασε ένα δόντι.

Η απολογία του 16χρονου ενώπιον της ανακρίτριας ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι και αποφασίστηκε η επιβολή των περιοριστικών όρων της αυξημένης επιμέλειας από τους γονείς του, καθώς και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας Ηρακλείου άσκησε κακουργηματική δίωξη στον 16χρονο μαθητή από χωριό του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων στο Λύκειο Χάρακα. Είναι η πρώτη φορά στο Ηράκλειο που ασκείται ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τέτοια υπόθεση.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο neakriti.gr, ο νεαρός συνελήφθη χθες από αστυνομικούς του Τμήματος Αστερουσίων μετά την καταγγελία του περιστατικού από την οικογένεια του 15χρονου και σήμερα το πρωί πέρασε το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου. Μαζί του συνελήφθη και ο 38χρονος πατέρας του, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος λίγες ώρες αργότερα, με εντολή εισαγγελέα.

Σχετικές ειδήσεις