Τα παιδιά ζωγραφίζουν τις βρύσες: Με στόχο την υπεράσπιση του δικαιώματος σε καθαρό νερό

Συνεργασία του Δήμου Νέας Ιωνίας με το πρόγραμμα της Greenpeace Ραντεβού στις Βρύσες

Τα παιδιά ζωγραφίζουν τις βρύσες: Με στόχο την υπεράσπιση του δικαιώματος σε καθαρό νερό
2'

Με ιδιαίτερη χαρά η Greenpeace ανακοίνωσε τη συνεργασία του Δήμου Νέας Ιωνίας με το πρόγραμμά της «Ραντεβού στις Βρύσες», με στόχο την υπεράσπιση του δικαιώματος όλων μας σε καθαρό, πόσιμο νερό, τη μείωση των πλαστικών μίας χρήσης και την ορθολογική χρήση των υδάτινων πόρων.

Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη δράση στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, με τη συμμετοχή του Δήμου και των μαθητών από το 7ο και 8ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας. Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια παρουσίαση όπου τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη σημασία της χρήσης των δημόσιων βρυσών και την ανάγκη να σταματήσουν τη χρήση πλαστικών μπουκαλιών νερού. Μέσα από βίντεο και φωτογραφίες, οι μαθητές είδαν την αρνητική επίδραση των πλαστικών μίας χρήσης στα ζώα, τις θάλασσες, τα ψάρια και γενικότερα στο περιβάλλον.

Greenpeace Greece
Greenpeace Greece

Στη συνέχεια, οι μαθητές συμμετείχαν σε μια ιδιαίτερα συμβολική δράση: έριξαν στην κοιλιά ενός εικαστικού έργου σε σχήμα δελφινιού το τελευταίο πλαστικό μπουκάλι, δίνοντας την υπόσχεση πως δεν θα ξαναχρησιμοποιήσουν πλαστικά μπουκαλάκια. Μετά την εκδήλωση, τα παιδιά μαζί με τους δασκάλους και τους εθελοντές της Greenpeace κατευθύνθηκαν σε ένα κοντινό πάρκο, όπου διακόσμησαν τις δημόσιες βρύσες με σχέδια και μηνύματα για το περιβάλλον. Μέσα από τις ζωγραφιές και τα μηνύματα που δημιούργησαν στις ειδικές “σταγόνες ενσυναίσθησης” της Greenpeace, τα παιδιά έστειλαν το δικό τους ηχηρό μήνυμα για ένα βιώσιμο μέλλον.

Greenpeace Greece

Αυτή η πρωτοβουλία μας γεμίζει ελπίδα, καθώς τα παιδιά αποτελούν το μέλλον μας, και μέσα από τέτοιες δράσεις καλλιεργούμε την περιβαλλοντική τους συνείδηση ώστε να γίνουν οι αυριανοί υπερασπιστές του πλανήτη.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμαρχο Νέας Ιωνίας, κ. Παναγιώτη Μανούρη, και τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου, Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικής Αστυνομίας, κ. Γεώργιο Στέφα, για την υποστήριξή τους, καθώς και την κα Αμαλία Φαντάκη και τον κ. Δημήτρη Ζαρείφη, που ανέλαβαν τον συντονισμό αυτής της σημαντικής δράσης. Επίσης, ευχαριστούμε τους δασκάλους των σχολείων που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία και συνέβαλαν ενεργά στην επιτυχία της.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή