Σχέδιο για 1.000 κάμερες στους δρόμους της Αττικής: Θα μπορούν να αναγνωρίσουν σεσημασμένους

Το λογισμικό των καμερών θα ανιχνεύει και θα εμφανίζει τα προσωπικά στοιχεία του κατόχου του οχήματος

Σχέδιο για 1.000 κάμερες στους δρόμους της Αττικής: Θα μπορούν να αναγνωρίσουν σεσημασμένους
Αρχείου - Eurokinissi
1'

Τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη σχεδιάζουν την εγκατάσταση των πρώτων 1.000 ψηφιακών καμερών σε δρόμους της Αθήνας, για τον ηλεκτρονικό έλεγχο των τροχαίων παραβάσεων και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Mega, πρόκειται για ένα νέο «έξυπνο» προηγμένο σύστημα παρακολούθησης των δρόμων της πρωτεύουσας από «ψηφιακούς τροχονόμους». Θα ανιχνεύει μέσω καμερών μια σειρά από παραβάσεις που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια στον δρόμο. Επιπλέον, πέραν των τροχαίων παραβάσεων, θα μπορεί να ελέγχει εάν ένα αυτοκίνητο που κυκλοφορεί στον δρόμο πληροί όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις κυκλοφορίας του.

Το λογισμικό θα ανιχνεύει και θα εμφανίζει τα προσωπικά στοιχεία του κατόχου του οχήματος, προκειμένου να του αποστέλλεται το πρόστιμο είτε στο κινητό του τηλέφωνο, είτε μέσω της θυρίδας του πολίτη στον ιστότοπο gov.gr. Όταν διαπιστώνονται σοβαρότερες τροχαίες παραβάσεις, θα μπορεί να γίνεται άμεσα «ψηφιακή αφαίρεση» του διπλώματος οδήγησης.

Οι κάμερες θα αναγνωρίζουν τους σεσημασμένους

Όπως είπε ο αστυνομικός συντάκτης τώρα αποκαλύπτεται πως το σύστημα των 1.000 καμερών αναμένεται να συνδεθεί με ειδικό λογισμικό, πιθανόν ισραηλινής κατασκευής, για μαζική αναγνώριση προσώπων, σεσημασμένων, με βάση τα βιομετρικά στοιχεία.

Για να γίνει αυτό, θα τοποθετηθούν στο σύστημα οι φωτογραφίες των σεσημασμένων, δημιουργώντας έτσι μία τράπεζα δεδομένων. Αυτό θα αφορά τον εντοπισμό ατόμων πουν προκαλούν επεισόδια στο γήπεδο, για εντοπισμό όσων κάνουν επεισόδια που οδηγούν σε συγκρούσεις με την αστυνομία κ.α.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
20:05ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Σάμο

20:05ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Σάμο