Λιτανείες και στη Νάξο για να έλθει η βροχή – «Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου», λέει ο Δήμαρχος

Δεήσεις για την παρατεταμένη ανομβρία που πλήττει αρκετά ελληνικά νησιά τελέσθηκαν και στη Νάξο.
1'

Με απόφαση του Μητροπολίτη Παροναξίας, Καλλινίκου, σήμερα (20/10) πραγματοποιήθηκαν λιτανείες σε όλες τις ιερές μονές, τις ενορίες και τα προσκυνήματα της Νάξου και της Πάρου, κατά τη διάρκεια των οποίων τελέσθηκαν δεήσεις για την παρατεταμένη ανομβρία που πλήττει τα νησιά και ανησυχεί τους κατοίκους τους και ιδίως εκείνους που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα λόγω της λειψυδρίας.

Δημήτρης Λιανός: «Η ζήτηση για νερό είναι εκτός ελέγχου»

«Το α’ τρίμηνο του 2024, η κατανάλωση νερού στη Νάξο αυξανόταν κατά 21% σε σύγκριση με την κατανάλωση του προηγούμενου έτους. Αν δεν αυξάναμε τα τιμολόγια του νερού, η κατάσταση θα ξέφευγε», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Νάξου, Δημήτρης Λιανός, μιλώντας στις «Βιώσιμες Κυκλάδες» για το πρόβλημα της ανομβρίας.

Για τον Δήμαρχο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων το πρόβλημα δεν είναι ότι η Νάξος δεν έχει αρκετό νερό, αλλά ότι η ζήτηση αυξάνεται με πολύ ταχύτερο ρυθμό σε σύγκριση με την προσφορά.

Η Νάξος είναι από τα νησιά των Κυκλάδων που δεν διαθέτει δημοτική επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης, κάτι που έχει, για παράδειγμα, η γειτονική Πάρος. Στη Νάξο, όπως και σε πολλά άλλα νησιά των Κυκλάδων, υπάρχει απλώς τμήμα του Δήμου που ασχολείται με την ύδρευση και την αποχέτευση, τόσο του νησιού όσο και των οικισμών των Μικρών Κυκλάδων.