Φαράγγι της Σαμαριάς: Ανοιχτό για δεύτερη ημέρα από τους κατοίκους αψηφώντας την απόφαση του ΟΦΥΠΕΚΑ

Οι κάτοικοι της Αγίας Ρουμέλης είναι αγανακτισμένοι από τις συνεχείς απαγορεύσεις διέλευσης στο Φαράγγι της Σαμαριάς.

Φαράγγι της Σαμαριάς: Ανοιχτό για δεύτερη ημέρα από τους κατοίκους αψηφώντας την απόφαση του ΟΦΥΠΕΚΑ
1'

Οι κάτοικοι της Αγίας Ρουμέλης κρατούν ανοιχτή τη νότια είσοδο του Φαραγγιού της Σαμαριάς και σήμερα (20/10), δίνοντας συνέχεια στη «διαμάχη» με τον ΟΦΥΠΕΚΑ, ο οποίος έχει αποφασίσει την παράταση της αναστολής λειτουργίας για ακόμη ένα εικοσιτετράωρο.

Η απόφαση των κατοίκων της Αγίας Ρουμέλης να ανοίξουν από μόνοι τους τη νότια είσοδο του φαραγγιού της Σαμαριάς, επιτρέποντας την ελεύθερη είσοδο επισκεπτών, «πυροδότησε» αντιπαραθέσεις με τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Το κλείσιμο του Φαραγγιού από τον Οργανισμό, επικαλούμενο κακές καιρικές συνθήκες, αμφισβητήθηκε έντονα, καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν «ιδανικές για περπάτημα», σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής.

Οι κάτοικοι εκφράζουν την άποψη ότι πίσω από αυτές τις αποφάσεις υποκρύπτονται συγκεκριμένα συμφέροντα, γεγονός που τους έχει οδηγήσει σε ανοιχτή σύγκρουση με τον ΟΦΥΠΕΚΑ.

Ο Οργανισμός ανακοίνωσε ότι τις επόμενες τρεις ημέρες θα βρεθούν στην περιοχή ειδικοί επιστήμονες για την αξιολόγηση της κατάστασης, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες πληροφορίες για την παρουσία τους.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΟΦΥΠΕΚΑ, η απόφαση για το κλείσιμο βασίζεται στην επικαιροποιημένη πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, η οποία προβλέπει πιθανότητα βροχής έως 5 χιλιοστά στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή