Τζορτζ Μπάλντοκ: Οι ενδείξεις πως έπασχε από καρδιομεγαλία - «Ήταν καθαρός αθλητής»

Ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, αναφέρθηκε στα ευρήματα που εντοπίστηκαν στη σορό του Τζορτζ Μπάλντοκ
INTIME.
1'

Τα πρώτα εργαστηριακά αποτελέσματα από την έρευνα για τα αίτια του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ, φαίνεται πως εμπεριέχουν ορισμένα σημαντικά ευρήματα που αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Συγκεκριμένα, στα πρώτα στοιχεία από την ιατροδικαστική έρευνα υπάρχουν υποψίες πως ο άτυχος ποδοσφαιριστής ενδεχομένως να έπασχε από καρδιομεγαλία.

Από τη νεκροψία – νεκροτομή που έγινε στον 31χρονο ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού είχε προκύψει ο πνιγμός εντός ύδατος. Ωστόσο η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστεί η αιτία που οδήγησε στον πνιγμό ενός αθλητή μέσα στην πισίνα του σπιτιού του.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι καρδιομεγαλία παρουσιάζουν πολλοί αθλητές και ίσως να μην έχει παίξει κάποιον ρόλο στον θάνατο του.

Η ιατροδικαστική έρευνα συνεχίζεται και ακόμη αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, ώστε να υπάρξει πλήρης εικόνα.

Ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων μίλησε στις «Εξελίξεις Τώρα».

«Η ιατροδικαστής προσπαθεί να εξαντλήσει κάθε ενδεχόμενο. Έχουν ζητηθεί ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις. Ο ποδοσφαιριστής είχε υποστεί έλεγχο για ντόπινγκ και ήταν αρνητικός. Είμαστε σίγουροι πως ο αθλητής ήταν καθαρός. Απομακρύνεται έτσι το ενδεχόμενο η τοξικολογική να μας δείξει κάτι. Επικεντρωνόμαστε στην καρδιά. Αν η συνάδελφος είδε μία καρδιά μεγαλύτερη του φυσιολογικού, πρέπει να την μελετήσει για να δει αν πρόκειται για μία καρδιά μεγαλύτερης λόγω της αθλητικής του δραστηριότητας ή αν είναι κάποια παθολογία που πιθανόν να οδήγησε στον θάνατο τον αθλητή».