Καμένα Βούρλα: «Έπαθα εγκεφαλικό, αφήστε με» - Τι είπε στους αστυνομικούς η 50χρονη

Μπορεί η ίδια να μην αποκαλύπτει τίποτα στους αστυνομικούς που την ανακρίνουν, όμως υπάρχουν αρκετά στοιχεία σε βάρος της, που είχαν ως αποτέλεσμα την προσαγωγή της για τη δολοφονία της 84χρονης στα Καμένα Βούρλα

Καμένα Βούρλα: «Έπαθα εγκεφαλικό, αφήστε με» - Τι είπε στους αστυνομικούς η 50χρονη
4'

Σκληρή είναι η στάση που κρατά η 50χρονη που προσήχθη ως βασική ύποπτη για τη δολοφονία της 84χρονης στο σπίτι της στα Καμένα Βούρλα.

Μπορεί η ίδια να μην αποκαλύπτει τίποτα στους αστυνομικούς που την ανακρίνουν, όμως υπάρχουν αρκετά στοιχεία σε βάρος της, που είχαν ως αποτέλεσμα την προσαγωγή της.

Η 84χρονη εντοπίστηκε νεκρή στις 12 Οκτωβρίου. Τότε την βρήκε νεκρή συγγενής της, ο οποίος την έψαχνε από την προηγούμενη μέρα, με αποτέλεσμα να ειδοποιήσει την Αστυνομία. Οι αστυνομικοί τότε την εντόπισαν μέσα σε μια λίμνη αίματος σε μικρή απόσταση από την πόρτα του σπιτιού της. Η 84χρονη έφερε τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στην πλάτη ενώ στο σπίτι υπήρχαν πατημασιές και κηλίδες αίματος.

Ο θάνατος της 84χρονης προσδιορίστηκε χρονικά μεταξύ 11:00 – 13:00 το μεσημέρι της 11ης Οκτωβρίου. Κάμερα έχει καταγράψει την 50χρονη κοντά στον τόπο του εγκλήματος μεταξύ 11:10 και 12:50. Η ίδια υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι πήγε στο σπίτι της 84χρονης στις 11:15 για να της πάει κάποια ψώνια κι έφυγε στις 11:45.

Παράλληλα, γνωρίζουν ότι τα παπούτσια που φαίνεται να φορά όταν βρίσκεται κοντά στο σπίτι της 84χρονης, τα φορά και σε φωτογραφίες που βρέθηκαν στο κινητό της και ταιριάζουν με τα ματωμένα πελματικά αποτυπώματα που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος.

Σε ερώτηση των αστυνομικών πού είναι τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε όταν πήγε στο σπίτι της ηλικιωμένης, η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι δεν ξέρει πού βρίσκονται και ότι μάλλον της τα έκλεψαν.

Καμένα Βούρλα: Πήρε 10.000 ευρώ κι ένα δαχτυλίδι

Η 84χρονη συνήθιζε να αφήνει ανοιχτή την πόρτα του διαμερίσματός της, βάζοντας μια παντόφλα μεταξύ κάσας και πόρτας για να μην κλείνει. Όταν πήγαν οι αστυνομικοί παραβίασαν την πόρτα με τη βοήθεια κλειδαρά. Δεν υπήρχαν σημάδια παραβίασης, η πόρτα δεν ήταν κλειδωμένη, αλλά το κλειδί ήταν πάνω στην κλειδαριά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει έως τώρα οι αστυνομικοί η ηλικιωμένη είχε περίπου 10.000 ευρώ, τα οποία είχε κρύψει στην ντουλάπα της, κάτω από μία κουβέρτα. Φορούσε επίσης ένα χρυσό ανδρικό δαχτυλίδι, που άνηκε στον σύζυγό της, ο οποίος είχε πεθάνει πριν από δέκα χρόνια.

Τα χρήματα δεν βρέθηκαν, όπως και το δαχτυλίδι, ενώ ο ιατροδικαστής εντόπισε ένα δερματικό εντύπωμα στο δάχτυλο που το φορούσε. Το σπίτι δεν ήταν αναστατωμένο, ενώ ο δράστης δεν είχε πειράξει το πορτοφόλι της, που ήταν πάνω στο ψυγείο και είχε 200 ευρώ.

Καμένα Βούρλα: Προμελετημένη η δολοφονία

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση εκτιμούν ότι η δολοφονία ήταν προμελετημένη. Πιστεύουν ότι η 50χρονη είχε βρει την κρυψώνα της ηλικιωμένης με τα λεφτά και σχεδίασε τη δολοφονία της για να της τα πάρει.

Πήγε στο σπίτι με ένα κουζινομάχαιρο και όταν η ηλικιωμένη της άνοιξε κι έστρεψε την πλάτη της προς εκείνη για να μπει στο διαμέρισμα την ακολούθησε και τη μαχαίρωσε πισώπλατα. Στη συνέχεια πήρε τα χρήματα και το δαχτυλίδι και εξαφάνισε ρούχα, παπούτσια και το όπλο του εγκλήματος.

Σημειώνεται ότι την ημέρα που εντοπίστηκε νεκρή η 84χρονη, η 50χρονη βρισκόταν έξω από την πολυκατοικία μαζί με τον γιο της και ρωτούσε τον ξάδερφο της ηλικιωμένης τι είχε γίνει.

Οι αστυνομικοί είχαν καλέσει την 50χρονη στο αρχικό στάδιο των ερευνών για να καταθέσει. Δύο, τρεις ημέρες μετά τον εντοπισμό της ηλικιωμένης η 50χρονη εισήχθη στο νοσοκομείο Λαμίας και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λάρισας, με εγκεφαλικό επεισόδιο όπως επικαλέστηκε, υποστηρίζοντας ότι έχει κάνει τρεις χειρουργικές επεμβάσεις τοποθέτησης στεντ.

Όταν πήρε εξιτήριο, πήγε να βοηθήσει άλλη ηλικιωμένη γυναίκα που φρόντιζε στα Καμένα Βούρλα. Όταν χθες οι αστυνομικοί την προσήγαγαν ως ύποπτη, φορούσε χόλτερ παρακολούθησης του καρδιακού παλμού. Στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας, φέρεται μάλιστα να είχε λιποθυμικό επεισόδιο και κλήθηκε πλήρωμα του ΕΚΑΒ για τις πρώτες βοήθειες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή