Με κλείσιμο απειλείται το μεγαλύτερο Δίγλωσσο Σχολείο της Ομογένειας στο Μόναχο

Μόναχο: Το μεγαλύτερο δίγλωσσο σχολείο της ελληνικής ομογένειας, που περιλαμβάνει το Δημοτικό "Αριστοτέλης" και το 1ο Γυμνάσιο, απειλείται με κλείσιμο

Με κλείσιμο απειλείται το μεγαλύτερο Δίγλωσσο Σχολείο της Ομογένειας στο Μόναχο
1'

Ο κίνδυνος να μείνουν 400 παιδιά χωρίς ελληνική εκπαίδευση στο Μόναχο είναι υπαρκτός, καθώς δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση για τη στέγαση του ελληνικού σχολείου, ενημερώνουν μέλη του ΔΣ του Δημοτικού Σχολείου Μονάχου "Αριστοτέλης".

Ειδικότερα, αναφέρουν ότι το συμβόλαιο για το υπάρχον κτήριο λήγει τον Ιούλιο του 2025, και αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, τα σχολεία θα κλείσουν, αφήνοντας εκατοντάδες μαθητές χωρίς ελληνική εκπαίδευση.

Επιπλέον, γίνεται έκκληση για άμεση κινητοποίηση. Παρά τις δεσμεύσεις που είχαν δοθεί πριν από έναν χρόνο για μετεγκατάσταση, όπως υποστηρίζουν, το ζήτημα παραμένει άλυτο, θέτοντας σε κίνδυνο την ελληνική εκπαίδευση για 400 μαθητές.

Το σχολείο προσφέρει δίγλωσση εκπαίδευση, επιτρέποντας στους μαθητές να διατηρήσουν τη σχέση τους με την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό, ενώ προετοιμάζονται για ένταξη τόσο στη γερμανική όσο και στην ελληνική κοινωνία.

Στο ίδιο κτήριο λειτουργεί και το ΤΕΓ, όπου 450 Έλληνες μαθητές που φοιτούν σε γερμανικά σχολεία μαθαίνουν ελληνικά τα Σάββατα, διατηρώντας την επαφή τους με την πατρίδα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή