Ασπρόπυργος: Τέσσερις συλλήψεις Ρομά που έκλεβαν στρωτήρες από το σιδηροδρομικό δίκτυο

Χειροπέδες σε συμμορία Ρομά που διέπραττε κλοπές σιδηροδρομικό δίκτυο του Ασπροπύργου.
EUROKINISSI.
1'

Συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης (24/10) τρεις άνδρες ηλικίας 22, 26 και 39 ετών και μία γυναίκα 37 ετών, για διακεκριμένες κλοπές, στον Ασπρόπυργο. Συγκεκριμένα, η συμμορία Ρομά αποκολλούσαν μεταλλικές βέργες από το σιδηροδρομικό δίκτυο και τις φόρτωναν σε μικρό φορτηγάκι. Όπως υποστήριξαν, δωροδοκήσαν εργαζόμενο στις γραμμές για να πάρουν τα μέταλλα.

Όλα άρχισαν όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, στο πλαίσιο της περιπολίας τους, εντόπισαν πλησίον σιδηροδρομικού δικτύου στο οποίο πραγματοποιούνταν εργασίες, όχημα με δύο επιβαίνοντες, φορτωμένο με σιδερένια αντικείμενα που είχαν αφαιρέσει από αυτό λίγο νωρίτερα.

Σε επακόλουθη έρευνα κατά μήκος του δικτύου, βρήκαν επιπλέον δύο άτομα να αφαιρούν μεταλλικά αντικείμενα από τις σιδηροδρομικές γραμμές και τους ακινητοποίησαν. Παράλληλα, συνελήφθη και ένας εργαζόμενος της εταιρείας υποστήριξης τεχνικών εργασιών στις σιδηροδρομικές γραμμές, ο οποίος φέρεται να διευκόλυνε την αφαίρεση των παραπάνω αντικειμένων έναντι αμοιβής και εις βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή.

Τα αντικείμενα που απέσπασαν, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν σε αρμόδιο υπάλληλο του Οργανισμού Συγκοινωνιών. Κατασχέθηκαν επιπλέον τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν για τις μεταφορές τους.