Σάμος: Ναυάγησε λέμβος με μετανάστες στον Άγιο Ισίδωρο – Σώοι εντοπίστηκαν οι 37 επιβαίνοντες

Η λέμβος στην οποία επέβαιναν οι 37 μετανάστες άρχισε να βουλιάζει σιγά – σιγά με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες να πέσουν στο νερό

Σάμος: Ναυάγησε λέμβος με μετανάστες στον Άγιο Ισίδωρο – Σώοι εντοπίστηκαν οι 37 επιβαίνοντες
Αρχείου - Eurokinissi
1'

Σώοι είναι και οι 37 – σύμφωνα με μαρτυρίες τους – επιβαίνοντες της λέμβου που ναυάγησε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι βορειοδυτικά της Σάμου, στην περιοχή του Αγίου Ισιδώρου.

Στην επιχείρηση που στήθηκε για τη διάσωσή τους, συμμετείχαν 3 σκάφη του Λιμενικού και 1 της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, με τη συνδρομή από αέρος ελικοπτέρου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η λέμβος στην οποία επέβαιναν άρχισε να βουλιάζει σιγά – σιγά με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες και μετανάστες να πέσουν στο νερό. Αρχικά ο αριθμός τους ήταν αδιευκρίνιστος και σε πρώτη φάση όπου διασώθηκαν 20 άτομα, ενώ στο σκάφος φέρονταν να επέβαιναν δυο ακόμη και η επιχείρηση διάσωση από το Λιμενικό Σώμα συνεχίστηκε.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ

Σημειώνεται ότι οι 200 μετανάστες που είχαν μεταφερθεί το μεσημέρι της Πέμπτης από τη Ρόδο στη Σάμο, αναχώρησαν από τη Σάμο με το πλοίο της γραμμής για την ηπειρωτική Ελλάδα το Σάββατο τα ξημερώματα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή